5 tipů, jak si pochutnat na ochuceném Medvědovi

Časté použití Medvěda? Několik skleniček různých příchutí se rozhodně vyplatí mít pořád po ruce u sporáku. Náročnější recepty pro každého si nechte na víkendové kuchtění, protože teď vám ukážeme pár tipů, jak Medvěda každodenně využít v kuchyni. Rychle, chutně, zdravě.

Borůvkový medovník

Zdroj: https://www.instagram.com/foodby_adam/

Zdravá snídaně

Pořádná snídaně tvoří základ pro aktivně prožitý den. Dodá tělu energii a povzbudí naši mysl. Müsli s mlékem představuje ideální řešení takového dobrého rána – a ochucený Medvěd ho ještě vylepší. To samé platí pro lívance nebo ovesnou kaši. Vždy záleží jenom na nás, jakou příchuť si dopřejeme. Taková palačinka potřená Medvědem malinovým a jogurtem (zakysanou smetanou) je doslova ódou na radost.

Medvěd višeň s aronií

Čaje a jiné nápoje

Zdržme se ještě chvilku u snídaně. Do správného čaje patří med jako sníh k zimě a jeho chuť medem vyšperkujeme do zázvorova, šípkova nebo třeba do skořicova. Čaj – vzhledem k jeho blahodárným účinkům na naše zdraví – pijeme i v průběhu celého dne, obzvláště v chladných měsících. V létě si zase můžeme připravit osvěžující ledový čaj, mléčný koktejl a řadu dalších lahodných nápojů.

Čaj s malinovým Medvědem

Pečivo s medem

Stejně jako čajík i namazané pečivo si dopřáváme hlavně ke snídani, ale klidně i kdykoliv jindy. Široká paleta našich ochucených medů nám dává nové možnosti, které ocení především děti. Na svačinu jim natřeme na chléb či na rohlík každý den jinou variantu a do školy se budou těšit jako nikdy! Je libo mlsání perníčkové, borůvkové nebo snad kakaové?

Rohlík s kakaovým Medvědem

A když se udělá horko, ovocný med skvěle doplní zmrzlinový pohár s oplatkou a šlehačkou.

Medový dresink

Náš ochucený med také velice jednoduše využijeme v zálivce do zeleninového salátu a získáme lehké, svěží jídlo, kterým se bez obav o svou linii nadlábneme i večer. Nejčastěji se kombinuje olivový olej, hrubozrnná hořčice, šťáva z citronu a med (zajímavou chuť vytváří med kardamomový). K doladění poslouží špetka soli a pepře, v létě třeba i čerstvý tymián. Zalijeme do salátu, nezapomeneme vychladit a je hotovo.

Salát s medovou zálivkou

Sýrová symfonie

Medvěd se také výborně hodí k sýrům – podobně, jako víno. K sýrům s výraznou chutí, ale také k sýrům s bílou plísní ladí spíše jemnější, lehce kyselé ovocné příchutě (např. rybízová, višňová či meruňková). Naopak sýry nasládlé včetně kozích skvěle doplňují plné, hutné příchutě jako kakao, káva nebo chilli. Večer v takové společnosti nemá chybu!

Ochucený med Medvěd k sýrům

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení