Pečená mrkev na medu s citronovou šťávou

Co takhle dát si mrkev? Glazovanou, šťavnatou, slaďounkou mrkvičku s citronovou šťávou. Báječný a rychlý recept. Nedávno jsme u nás doma oživili tuto rychlovku, kterou si děláme především jako svačinku nebo večeři. Hodí se také jako příloha k masům. Přiznám se, že jako sólovku si ji dáváme především. Přímo z pekáčku namáčíme mrkev ve sladkokyselé omáčce a někdy si k tomu dáme pečivo, které v omáčce namáčíme také. 

Co budeme potřebovat?

  • 1 kg mrkve
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 40 g másla
  • 1 lžička soli
  • Pepř

Do rendlíku si dám rozpustit máslo a troubu si zapnu na 190 stupňů Celsia. Mrkev očistíme pod vodou. Já ukrojím vršek mrkve, na kterém začíná nať. Mrkev nezbavím slupky a rovnou ji krájím na poloviny nebo čtvrtky podélně. Z rozpuštěného másla, medu, citronové šťávy, medu, soli a pepře vytvořím zálivku. Pekáček vystelu pečícím papírem, na který položím mrkve. To zaliju zálivkou a dám péct asi na půl hoďky.

To je vše. Pak už jenom ujídáme, dokud není nic. Ale když nad tím přemýšlím, možná si k té mrkvičce uděláme příště pečínku z krkovičky.

No tak dobrou chuť, králíčci :-)

Krájená mrkev

Mrkev s citrony

Mrkev s citronem

Nakrájená mrkev

Mrkev s kořením

Pečená mrkev

Pečená krmev v pekáčku s citronem

Pečená mrkev s medem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení