Sendvič s medovohořčičným dresinkem

Sendvič s medovohořčičným dresinkem a lučinou je rychlá snídaně nebo svačinka, chutná, lehká a plnohodnotná. Obsahuje totiž komplexní sacharidy, kvalitní bílkoviny a zeleninu. A medový dresink jí navíc dodá na svěžesti.

Sendvič s medovohořčičným dresinkem

Lučinu si velice snadno připravíte také doma. Stačí k tomu 1 bílý jogurt (selský), 1 smetana na šlehání a troška soli. Smícháte, necháte vykapat v lednici přes noc a je to. Ochucenou bylinkovou lučinu vytvoříte přidáním bylinek.

Recept na sendvič s medovohořčičným dresinkem

Ingredience

Na 1 sendvič s medovohořčičným dresinkem potřebujeme:

  • 1 celozrnnou bagetu,
  • 20 g lučiny (kupované či domácí),
  • 3–4 plátky krůtí šunky,
  • 1 rajče,
  • listový salát.

Dresink vyrobíme z:

  • 1 lžičky květového medu,
  • 1 lžičky hrubozrnné hořčice,
  • citronové šťávy.

Postup přípravy sendviče s medovohořčičným dresinkem

Doba přípravy: cca 10 min

  1. Začneme dresinkem: smícháme květový med se lžičkou hrubozrnné hořčice a citronové šťávy.
  2. Celozrnnou bagetu podélně rozkrojíme, namažeme lučinou a položíme krůtí šunku, na kterou přidáme připravený dresink.
  3. Ozdobíme rajčátkem a listovým salátkem.
  4. Dobrou, vyváženou chuť!

Sendvič s medovohořčičným dresinkem

Sendvič s medovohořčičným dresinkem

Výživové hodnoty na 1 porci sendviče s medovohořčičným dresinkem

  • 319 kcal,
  • 18,9 g bílkovin,
  • 33,5 g sacharidů,
  • 7,5 g cukrů,
  • 8,5 g tuků,
  • 3,8 g vlákniny.

Tip: Jak si vybírat šunku?

Při výběru šunky sledujte složení a výživové údaje na obalu. Vítězí ta s největším obsahem masa! Jestliže etiketa uvádí škrob, pojiva a další zbytečnosti, nejspíš se nejedná o moc kvalitní potravinu. Aby výrobce ušetřil, maso nahradil právě těmito levnějšími surovinami – takovou „šunku“ nekupujte.

S výběrem pomáhá také česká legislativa: výrobek s označením „šunka nejvyšší jakosti“ nesmí obsahovat barviva, škrob, vlákninu, ani žádné další rostlinné a živočišně bílkoviny. Naopak „standardní šunka“ takové suroviny (s výjimkou barviv) obsahovat může.

Sendvič s medovohořčičným dresinkem

Medailonek Petra

Petra Zapletalová

Kdo pro vás připravuje Nutriční koutek a Medové recepty? Naše nutriční specialistka Petra Zapletalová zdravou a vyváženou stravou doslova žije. O vliv stravování na lidské tělo se zajímá už od 15 let, pak vystudovala Univerzitu Karlovu a teď pracuje ve své vlastní poradně. Kromě toho se stará o čtyři potomky a bdí nad jejich zdravým růstem. A to je teprve pořádná fuška! Na své práci miluje možnost zlepšovat náš život – tu upraví hmotnost, tam řeší zdravotní trable, onde radí se správnými návyky. Stravovacími, samozřejmě.