Oříškovokakaový med se neojí. Namázněte si ho s námi
Láska z lísky, čoko jako kakao a sladký med stojí za tajemstvím ořechovokakaového medu. Čeká vás s ním mlsání, dokud ve skleničce neuvidíte na dno. Mazání pořádně natlusto, ať to stojí za to. A při kuchtění kouzlení na všechny způsoby, abyste si osladili život. Musíte ochutnat, protože:
- > kombinace medu s kakaem a mletými lískovými ořechy se zkrátka neojí,
- > takhle chutná ta pravá lískooříšková kakaová pomazánka,
- > jedinečné zážitky často přichází znenadání. Jeden z nich máte nadosah.
Med s kakaem a lískovým ořechem navíc posílí váš organismus a hodí se jako bezva dárek pro každého. Vyberte si dostatečně velké balení (pozor, při konzumaci strašně rychle ubývá!) a objednejte:
Nejprodávanější
Med s lískáči a kakaem z Domoviny
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Jak jsme objevili lískové oříšky, kakao a med? Jako děti jsme zbožňovali kakalo a pojídali oříškovou čokošku. Takže dát dohromady lískáče s kakaem a medem nebyl žádný oříšek. Prostě nám to k sobě pasovalo jako včelky ke kytičkám.
Výsledná chuť je d-o-b-r-ů-t-k-o-v-á! Taková příjemná klasika pro všechny. Krásně vláčná, hebká pomazánka, která svádí k věčnému ochutnávání. 1 lžička denně nutná, protože med s kakaem a oříšky je tak dobrý, že se nikdy neojí.
- > Zajímavost z našeho blogu: víte, jak a z čeho se vlastně vyrábí kakao?
Využití lískovokakaového medu
Na našem medu s lískovým oříškem a kakaem si pochutná celá rodina. Využijete ho každý den, úplně nejlepší je namazat ho na pečivo, palačinky nebo lívance jako pomazánku. Med můžete také přidat do pokrmů, osladit s ním dezerty nebo ovesnou kaši. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.
- > Náš tip: vyrobte si jednoduché oříškovo-kakaové sušenky s medem.
Základní složkou kakaa je alkaloid theobromin a dále:
- > minerály (např. draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek, železo),
- > antioxidanty (flavonoly),
- > anandamid a kofein,
- > zdravé tuky.
Kakao dokáže:
- > zvětšit chuť k jídlu,
- > dostat tělo do formy,
- > zvýšit milostnou touhu,
- > pomáhat při nachlazení,
- > přispět k růstu vlasů a nehtů,
- > uvolnit napětí v unavených svalech,
- > ovlivnit pozitivně mozek, navodit pocity štěstí a zlepšit paměť,
- > povzbudit srdeční činnost, snížit vysoký krevní tlak a zvýšit průtok krve.
Jak vypadá ochucený med s ořechy a kakaem?
Je to medík snadno roztíratelný na pečivo, neteče jako běžný med květový a hustotou lehce převyšuje pastovaný med díky přimíchanému kakau a mletým lískovým ořechům. A kdyby náhodou, nechte ho pár hodin v pokojové teplotě, aby změknul. Inu, jedná se o stopro přírodní výrobek bez stabilizátorů, cukerných sirupů či jiných ředících šťáviček.
Výroba medu lískokakaového
Ochucený med s oříšky a kakaem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- > Pohled do zákulisí: přečtěte si o tom, jak jsme si zamilovali včely a objevili ochucené medy.
Složení medu oříškokakaového
Složení našeho medu ořechovokakaového je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med, kakao a mleté lískové ořechy.
Pastovaný med: květový med mechanicky uvedený do lehce roztíratelné konzistence a zbavený přirozené krystalizace pozvolným mícháním bez ztráty kvality (nemůže tedy úplně ztuhnout).