Oříškové sušenky s kakaovým medem

Recept na oříškové sušenky s kakaovým medem. Jsou lahodné, křehké a navíc skutečně jednoduché na přípravu.

Recept na oříškové sušenky s kakaovým medem

Na 18 sušenek s kakaovým medem (á 22 g) potřebujeme:

  • 110 g měkkého másla,
  • 100 g třtinového cukru,
  • 120 g hladké pšeničné mouky,
  • 1 menší vejce (o pokojové teplotě),
  • špetku soli,
  • 2 g jedlé sody,
  • 1 kapku kvalitního vanilkového extraktu,
  • 40 g jemně nakrájených vlašských ořechů,
  • 60 g rozpuštěného a vychladlého kakaového medu,
  • 20 g rozpuštěného a vychladlého másla.

Postup přípravy oříškových sušenek s kakaovým medem

Máslo s cukrem šleháme asi 5 minut do zesvětlání směsi. Přidáme vejce a ještě chvíli mícháme do spojení. Přidáme vše ostatní kromě ořechů a opět promícháme. Nakonec doplníme ořechy a stěrkou vše spojíme. Hotové těsto necháme chladit, ideálně do druhého dne.

Z těsta vytvoříme kuličky o hmotnosti 22 g, velice jemně je stlačíme do rozplácnutého tvaru a umístíme na plech tak, aby se nespojily. Pečeme na 180 stupňů zhruba 10 minut a hlídáme, aby sušenky trochu ztmavly a okraje dostaly zlatavou barvu. Upečené sušenky necháme zchladnout, pocákáme směsí medu a másla a posypeme ořechy.

Oříškové sušenky s kakaovým medem

Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/

Další zajímavé recepty s medem

Podobné články

Jahodové nanuky

Recept na jahodové nanuky s kokosovou smetanou. Jahodové léto je tady, domácí nanuky chutnají báječně a mrazák raději hlídáme, aby na nás zbyl alespoň jeden...
Podobné články

Medové perníčky

Recept na medové perníčky vykouzlí úsměv na tváři o svátcích i během roku. A Vánoce si bez nich lze jenom těžko představit. Tak proč si nevyrobit své vlastní. Zkuste... 
Podobné články

Náš jablečný závin

Není sice štrúdl jako štrůdl, ale na tomto si fešácky pochutnáte. Krásně zlatavý, lákavě voňavý, svůdně křupavý. K snídani nebo jako odpolední dezert, to si budete lebedit....  
Podobné články

Celozrnné palačinky

Tohle si zkrátka užijete: od snadné přípravy přes mazání (ořechovým máslem, ochuceným medem, marmeládou) až po hodování plné mlaskání a pochvalné....