POD STROMEČEK DO 20. 12. 2022

Medové perníčky ihned měkké

Recept na medové perníčky. Vánoce si bez nich lze jen těžko představit, tak proč si nevyrobit své vlastní.

Na medové perníčky potřebujeme:

  • 0,5 kg hladké mouky,
  • 20 dkg cukru moučka,
  • 12,5 dkg másla,
  • 90 dkg Medvěda perníčkového,
  • 50 dkg medu,
  • 2 vejce,
  • 1 sáček kypřícího prášku,
  • 1 polévkovou lžíci perníkového koření.

Na výrobu polevy si připravíme:

  • 14 dkg cukru moučka,
  • 1 bílek,
  • šťávu z 1 citrónu.

Do větší mísy postupně přidáváme hladkou mouku, moučkový cukr, změklé máslo, oba druhy medů, vejce, kypřící prášek a perníkové koření. Těsto zpracováváme po dobu 5 až 10 minut. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho chvíli odpočívat v lednici, aby se nám lépe válelo. Poté těsto podsypeme hladkou moukou, vyválíme na výšku 4 až 6 milimetrů a vykrajujeme tvary pomocí formiček. Pečeme přibližně 9 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Do mísy rozklepneme 1 bílek, šťávu z citrónu a přes sítko vsypeme moučkový cukr. Šleháme mixérem asi 5 minut, až vytvoříme jemnou polevu. Naplníme s ní klasický sáček a perníčky ozdobíme.

Medové perníčky ihned měkké