Medové perníčky, ihned měkké, sladké a voňavé

Recept na medové perníčky vykouzlí úsměv na tváři o svátcích i během roku. A Vánoce si bez nich lze jenom těžko představit. Tak proč si nevyrobit své vlastní?

Medové perníčky

Na medové perníčky potřebujeme:

  • 0,5 kg hladké mouky,
  • 20 dkg cukru moučka,
  • 12,5 dkg másla,
  • 1 polévkovou lžíci perníčkového medu,
  • 1 polévkovou lžíci květového medu,
  • 2 vejce,
  • 1 sáček kypřicího prášku,
  • 1 polévkovou lžíci perníkového koření.

Na výrobu polevy si připravíme:

  • 14 dkg cukru moučka,
  • 1 bílek,
  • šťávu z 1 citrónu.

Medové perníčky

Vyrobit medové perníčky není nic těžkého. Do větší mísy postupně přidáváme hladkou mouku, moučkový cukr, změklé máslo, oba druhy medů, vejce, kypřicí prášek a perníkové koření. Těsto zpracováváme po dobu 5 až 10 minut. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho chvíli odpočívat v lednici, aby se nám lépe válelo.

Pak těsto podsypeme hladkou moukou a vyválíme na výšku 4 až 6 milimetrů. Pomocí formiček vykrájíme hvězdičky, kolečka a další tvary. A pečeme přibližně 7 až 9 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Perníčky jsou hotové a jsou vynikající! Kdo chce, může je ještě dozdobit polevou. Jak na ni? Do mísy rozklepneme 1 bílek, přidáme šťávu z citrónu a přes sítko vsypeme moučkový cukr. Šleháme mixérem asi 5 minut, až vytvoříme jemnou polevu. Naplníme s ní klasický sáček a perníčky ozdobíme.

A už mlsá celá rodina. Zapíjíme třeba kávou nebo mátovým čajem.

Medové perníčky

Medové perníčky