Medové perníčky ihned měkké
Recept na medové perníčky. Vánoce si bez nich lze jen těžko představit, tak proč si nevyrobit své vlastní.
Na medové perníčky potřebujeme:
- 0,5 kg hladké mouky,
- 20 dkg cukru moučka,
- 12,5 dkg másla,
- 90 dkg Medvěda perníčkového,
- 50 dkg medu,
- 2 vejce,
- 1 sáček kypřícího prášku,
- 1 polévkovou lžíci perníkového koření.
Na výrobu polevy si připravíme:
- 14 dkg cukru moučka,
- 1 bílek,
- šťávu z 1 citrónu.
Do větší mísy postupně přidáváme hladkou mouku, moučkový cukr, změklé máslo, oba druhy medů, vejce, kypřící prášek a perníkové koření. Těsto zpracováváme po dobu 5 až 10 minut. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho chvíli odpočívat v lednici, aby se nám lépe válelo. Poté těsto podsypeme hladkou moukou, vyválíme na výšku 4 až 6 milimetrů a vykrajujeme tvary pomocí formiček. Pečeme přibližně 9 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.
Do mísy rozklepneme 1 bílek, šťávu z citrónu a přes sítko vsypeme moučkový cukr. Šleháme mixérem asi 5 minut, až vytvoříme jemnou polevu. Naplníme s ní klasický sáček a perníčky ozdobíme.