Cheesecake do skleničky

Recept na cheesecake do skleničky, domácí, lahodný a praktický. Výroba je snadná, servírování elegantní, konzumace jednoduchá na lžičku. Slaďoučkému dortíčku neodoláte!

Na 4 až 6 porcí nepečeného cheesecake do skleničky potřebujeme:

  • 350 g čerstvého smetanového sýra typu Philadelphia/mascarpone,
  • 300 g plnotučného tvarohu,
  • 250 g borůvek nebo malin (a hrst k dozdobení),
  • 90 g karamelových sušenek (a drť z nich k dozdobení),
  • 40 g mandlí,
  • 30 g rozpuštěného másla,
  • 4 až 5 lžic medu květového,
  • 1 lžíci citronové šťávy,
  • ½ vanilkového lusku (případně 2 kapky vanilkového aroma).

Příprava zahrnuje tři jednoduché kroky. Nejprve si nachystáme stolní mixér, sušenky, mandle a jdeme na to. Poctivě rozmixujeme, vlijeme rozpuštěné máslo a ještě pár otáček přidáme.

Zadruhé v míse smícháme tvaroh, sýr, medík (zkusit lze i ochucené varianty jako jahodu, malinu, rybíz a samozřejmě borůvku!), citronovou šťávu a vanilku.

A nakonec rozmixujeme dohladka maliny (borůvky).

Vlastní tvorba cheesecake spočívá v pečlivém vrstvení jednotlivých ingrediencí. Na dno skleničky patří sušenková směs, na ni rozmíchaný tvaroh a navrch ovoce.

Po zhruba hodinovém vychlazení v ledničce dozdobíme celými borůvkami (malinami) a sušenkovou drtí. V letním horku cheesecake do skleničky výtečně osvěží (stejně jako třeba ledový mátový čaj), takže: dobrou chuť a pěkné léto!

Cheesecake do skleničky s medem