Med se skořicí voní opojně a chutná sladce. Zmlsáte ho hladce
Pralesy daleké Asie, to jsou liány, žirafy a opice. A taky kouzelná skořice. Užijte si ji v našem domácím medíku. Skořicový med voní opojně, chutná sladce a jeho ozvěna na jazyku zní jako rajská hudba. Zkuste skořici s medem i proto, že:
- > se k sobě hodí na jedničku (Objednejte si rovnou aspoň dvě skleničky!),
- > exotický cinnamaldehyd a české vitamíny umí spojit síly (Prostě si došlápnou na bacily!!),
- > patří do mnoha receptů, do nápojů nebo na pečivo, hmm, to je bašta (Nebo ji můžete zmlsat až do dna a basta!!!).
Skočte po skořicovém medu, dokud ho máme na skladě. Vyberte si balení, zkontrolujte množství a šup s ním do košíku:
Nejprodávanější
Skořice v medu z Domoviny
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Jak jsme objevili skořici a med? Se skořicí jsme začínali, byl to náš začátek, proto je pro nás největší srdcovkou. A taky je to ohromná klasika. Vždyť skořici znali už naši prapředci stejně jako med. Tak jsme spojili tyto dva skvosty do jedné skleničky.
Do výsledné chuti se beznadějně zamilujete! Skořice a med totiž k sobě jdou odpradávna na výbornou. Co je med medem a skořice skořicí. Tak moc to máme rádi i my. Poznejte zázračné dědictví prověřené tisíciletími.
- > Zajímavost z našeho blogu: skořici prý kdysi přinášeli obří ptáci z daleka. Tak to tvrdily legendy.
Využití skořicového medu
Na našem medu se skořicí si pochutná celá rodina. Využijete ho každý den, můžete ho přidat do pokrmů a především do dezertů (jablečný závin, skořicové hvězdičky, zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Úžasný je na bílém nebo celozrnném pečivu, ke sladkému loupáku a také ke kynutému pečivu jako vánočka a mazanec – mňam, to je hned o něčem jiném. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v horkém nápoji, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.
- > Náš tip: udělejte si život sladký s kynutými skořicovými šneky.
Za typickou vůní skořice je sloučenina cinnamaldehyd, dále třeba kyselina skořicová, eugenol, linalool či kumarin. Díky nim skořice také příznivě působí na lidský organismus:
- > ničí bakterie (dezinfekční účinky),
- > působí na kvalitu pokožky (zbavuje akné),
- > posiluje imunitu (proti nachlazení, chřipce, kašlíku),
- > povzbuzuje chuť k jídlu (a navíc se velice příjemně užívá),
- > pomáhá při cukrovce (zlepšuje metabolismus tuků a cukru),
- > podporuje krevní oběh (snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení),
- > upravuje trávení (nadýmání, nevolnosti, průjmy, dráždivý tračník),
- > uplatňuje se u celé řady dalších neduhů (např. revmatismus, vysoký cholesterol).
Jak vypadá ochucený med se skořicí?
Je to medík snadno roztíratelný na pečivo, neteče jako běžný med květový a hustotou lehce převyšuje pastovaný med díky přimíchané mleté skořici. A kdyby náhodou, nechte ho pár hodin v pokojové teplotě, aby změknul. Inu, jedná se o stopro přírodní výrobek bez stabilizátorů, cukerných sirupů či jiných ředících šťáviček.
Výroba skořicového medu
Ochucený med se skořicí děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. Začíná to stáčením medu a končí mícháním se skořicí. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- > Pohled do zákulisí: přečtěte si o tom, jak jsme si zamilovali včely a objevili ochucené medy.
Složení medu se skořicí
Složení naší skořice s medem je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a mletá skořice.
Pastovaný med: květový med mechanicky uvedený do lehce roztíratelné konzistence a zbavený přirozené krystalizace pozvolným mícháním bez ztráty kvality (nemůže tedy úplně ztuhnout).