Kynutí skořicoví šneci

Recept na dokonalou pochoutku, která musí chutnat snad každému – s výjimkou těch, kdo nemají rádi opravdu hooodně sladké dezerty. Stačí jeden kousek a budete jako v sedmém nebi, protože to je sice syté, ale zato máslové, vlhké a krásně vláčné. Kdo má tedy chuť na poctivý kus dortu, může se pustit do kuchtění.

Na 12 kynutých skořicových šneků potřebujeme:

  • 500 g hladké pšeničné mouky,
  • 90 g másla,
  • 2 lžíce cukru,
  • 2 vejce (o pokojové teplotě),
  • 180 ml mléka,
  • 60 ml vlažné vody,
  • pytlík sušeného droždí,
  • špetku soli.

Na výrobu náplně si připravíme:

Droždí, lžíci cukru a vlažnou vodu smícháme a necháme vzejít kvásek, mezitím rozpustíme a necháme vychladnout máslo s mlékem. Kvásek promícháme s mlékem a máslem, po jednom vmícháme obě vejce a poté přidáme vše ostatní a mícháme 10 minut, dokud nevznikne hladké těsto. Necháme ho 1 hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.

Těsto rozválíme, po celém povrchu potřeme máslem smíchaným s medem, posypeme cukrem a zarolujeme (tip: místo nože použijeme na „krájení“ nit či provázek). Necháme ještě 30 minut kynout (pokud zůstane těsto přes noc v lednici, po vyjmutí necháme kynout ještě zhruba 1 hodinu). Pečeme cca 25-30 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Recept od: https://www.instagram.com/foodadyct/

Máme čerstvě napečeno

Kynutí šneci se skořicí a medem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení