Tvarohové koláče s meruňkovým medem

Recept na tvarohové koláče s meruňkovým medem. Kuchtění chvilku času zabere, ale stojí to za to – budou jako od babičky!

Na 16 tvarohových koláčů (á 55 g, vyjma náplně) potřebujeme:

  • 200 ml vlažného mléka,
  • 10 g sušeného droždí (nebo 30 g čerstvého),
  • 1 lžičku cukru,
  • 500 g proseté hladké mouky,
  • 100 g cukru,
  • 3 g soli,
  • 50 g měkkého másla,
  • 50 g měkkého sádla,
  • 2 žloutky.

Na výrobu tvarohové náplně si připravíme:

Na výrobu drobenky si připravíme:

  • 80 g měkčího másla,
  • 80 g Medvěda meruňkového,
  • 160 g hladké mouky.

Nejprve se pustíme do těsta. V hnětací míse promícháme vlažné mléko, droždí a lžičku cukru. Necháme zhruba 15–20 minut stát na teplejším místě, aby vzešel kvásek. Poté do mísy přidáme vše ostatní (kromě másla) a hákem nahrubo promícháme. Postupně přidáváme máslo (sádlo) a hněteme asi 10 minut, dokud těsto není hladké a nelepí.

Mísu s uhněteným těstem pořádně zabalíme, aby neoschlo. Necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu. Nakynuté těsto rozdělíme na 16 kuliček (počet a velikost však záleží jen na nás), přikryjeme je (opět kvůli osychání) a necháme dalších 30 minut kynout.

Z nakynutých kuliček vytvarujeme klasické koláče. Jejich kraje potřeme rozpuštěným máslem, naplníme, posypeme drobenkou a necháme ještě 20 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 170 stupňů a pečeme 15 až 20 minut (hlídáme, abychom tu dobrotu nespálili!) a hotové, ještě horké koláčky potřeme rozpuštěným máslem.

Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/

Koláče s medem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení