Jablka se skořicí v medu

Náš med
89 Kč 159 Kč 329 Kč od 89 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
3.5.2024 3.5.2024 3.5.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Jablka se skořicí v medu z naší rodinné farmy Včelařství Domovina je ňamy ňamy zábava s neokoukanou chutí. Ta vůně vás vynese do oblak.

  • Jednoduché, 100% přírodní složení (sladký med, exotická skořice a jaba, daba jablka!)
  • Šťavnatá jablíčka, voňavá skořice a domácí květový med jsou skvělí parťáci
  • Snadné použití v kuchyni (pomazánka, pečení, nápoje horké, chlazené)
  • Ideální na oslavy, jako dárek i jen tak ke každodennímu mlsání

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s jablky a skořicí

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Koulelo se, koulelo červené jablíčko a hup do našeho domácího medu. Skořice u takové lahodné legrace prostě nemohla chybět:

Dej mi babko jedno jabko,
k němu přidej skořici.
Já ho zblajznu v cuku letu
lžičku v medu nořící.

Dnes je v módě epl a kdejaká apka. My si holt potrpíme na klasiku a nedáme dopustit na jabka.

Jak jsme objevili jablka, skořici a med?

Jablíčko bylo naše asi nejčastější ovoce v dětství. A takový štrůdl z něj, bašta! Skořice má úžasnou vůni a k jablku prostě patří. Tak proč ty dva parťáky nespřátelit s naším domácím medem?

Složení a konzistence skořice s jablky v medu

Skořicový med s jablkem se skládá výhradně z medu a lyofilizovaných jablek a mleté skořice. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.

Skořice – popis a zajímavosti

Koření skořice se získává z kůry stromu, který patří do čeledi vavřínovité. Skořicovník čínský pochází z Barmy, skořicovník ceylonský má původ na Srí Lance. Dnes se pěstuje v tropech Afriky, Asie i Ameriky. Nejvíce skořice se vyrobí v Indonésii, Brazílii, na Madagaskaru či Seychelách.

  • Skořici v léčitelství úspěšně používali už staří Číňané, Egypťané a Řekové.
  • Za její rozšíření do celého světa můžou Portugalci a Holanďané.
  • Samotné koření vzniká drcením voňavé kůry skořicovníku.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Výroba jablečného medu se skořicí

Ochucený med se skořicí a jablkem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. Začíná to stáčením medu, pokračuje česáním jablíček a vrcholí mícháním se skořicí. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme jablko se skořicí v medu nejraději?

Jasně, jablko, med a skořice! Mlsáme to klidně jen tak na lžičce. Vy si na medu se skořicí a jablky pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů a především do dezertů (jablečný závin, skořicové hvězdičky, zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v horkém nápoji, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.

Podrobnosti o skořicovém medu s jablky

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 396 / 333 kcal
Tuky 0,1 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 82 g
Z toho cukry 76 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,01 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (94,75 %), lyofilizovaná jablka (5 %), mletá skořice (0,25 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MR Avatar autora | 6.4.2024
Jsme celá rodina spokojeni nejenom s tímto produktem, ale se všemi ostatními. Děkujeme a jen tak dál.
ZP Avatar autora Zákaznická péče (Administrátor) 6.4.2024
Díky za Vaši recenzi produktu. Jsme tak nadšení, že bychom Vám za to skoro dali pusu! (No, vlastně... online pusu. ) Hezký den, Zdeňka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alenka Včelař

❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ

Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.

❤️KDO JSME

Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.

❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA

Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.