Kakao s chilli v medu

Náš med
89 Kč 149 Kč 279 Kč od 89 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.3.2024 5.3.2024 5.3.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Kakaový med s chilli z naší rodinné farmy Včelařství Domovina vás pořádně zahřeje svou ďábelskou chutí. Sladké, pálivé a hořké v něm jde náramně k sobě. Je to sladká čertovinka, která rozpálí i vás.

  • Pouze český med, kajenský pepř a kakaový prášek: jednoduché, 100% přírodní složení
  • Pastovaný jarní med květový od nás z Vysočiny: poctivý, domácí a slaďoučký
  • Prášek kakaový, kvalitní a nealkalizovaný: bez úprav, 22% obsahu tuku
  • Ostrý kajenský pepř: mletá chilli paprička
  • Pozor, pálí :-)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s kakaem a chilli

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Chilli med kakaový zbožňujeme:

Co bychom si bez čili počali?
Napadlo nás, když jsme před devátou
sklenku pátou
chilli medu s kakaem načali.“

Jak jsme objevili chilli, kakao a med?

Sladké a pálivé k sobě patří odjakživa. My máme z kakaa a chilli husí kůži všude po těle. Dohromady jim to jde opravdu skvěle, především jako obrovsky smyslná a dráždivá pikantérie, údajně také afrodiziakální hlavně pro muže. Takže holky a kluci, tohle jsme pro vás namíchali.

Složení a konzistence kakaového medu s chilli

Med s chilli a kakaem se skládá výhradně z medu, mletého kajenského pepře a nealkalizovaného kakaového prášku. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Kakao – popis a zajímavosti

Kakao se vyrábí z kakaových bobů – semen plodu kakaovníku pravého (latinsky Theobroma – česky doslova „potrava bohů“). Největší plocha kakaovníkových plantáží se dnes rozkládá v Pobřeží slonoviny (třetina světové produkce) a dále především v Ghaně, Kamerunu a Nigérii.

  • Původní indiánské výrazy pro kakao a čokoládu jsou „cacauatl“, „kakaw“ či „chocol’ha“.
  • Dobyvatele Cortéze uctili Aztékové lahodnou čokoládou ve zlatém poháru.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Chilli – popis a zajímavosti

Chilli paprička (latinsky Capsicum annum) se česky nazývá také feferonka či kajenský (cayenský) pepř. Jedná se o plod exotické křovité papriky ze Střední Ameriky.

  • Je to superpotravina a podle mnoha výzkumů pomáhá v boji s řadou zdravotních obtíží.
  • Její pálivost se měří na tzv. Scovilleově stupnici (SHU).
  • Dnes roste v tropech a subtropech celého světa.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Výroba chilli medu s kakaem

Ochucený med s kakaem a chilli děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme kakao s chilli v medu nejraději?

Někdo to rád pálivé. Vy také? Proto si pochutnáte na našem skvělém medu s chilli a kakaem. Můžete si ho dopřát jenom tak pro radost, ale i s čímkoliv, když máte chuť na pořádně vostrej nářez. Využijete ho každý den v dezertech, na pečivu, ke sladkému loupáku a také ke kynutému pečivu – čupr pepr. Moc dobrý je také k bílým smetanovým jogurtům, ve kterých se chuť chilli ještě o dost zjemní. Lze ho rozmíchat v koktejlu nebo ve smoothie.

Podrobnosti o medu kakaovém s chilli

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 401 / 335 kcal
Tuky 1,1 g
Z toho nasycené kyseliny 0,5 g
Sacharidy 79 g
Z toho cukry 76 g
Bílkoviny 1,3 g
Sůl 0 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (95 %), nealkalizovaný kakaový prášek (4 %), mletý kajenský pepř (1 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MG Avatar autora | 18.2.2024
Skvělý výrobek. Chilli je velmi intenzivní, což ale se sladkým medem vytváří příjemný chuťový efekt. Když si dáte ke kávě rohlík lehce máznutý tímto medem, uspokojíte chuťové buňky nadlouho lépe než drahým dortem.
ZP Avatar autora Zákaznická péče (Administrátor) 19.2.2024
Děkujeme za krásnou pochvalu a je skvělé slyšet, že náš med, uspokojí vaše chuťové pohárky lépe než drahý dort. To je pro nás velká pochvala!
5
HH Avatar autora | 12.12.2023
je to vynikající produkt, už mám na něj vypěstovanou závislost. Do doby, než jsem ho ochutnala jsme nevěřila že spojení kakaa, chilli a medu může být tak vynikající.
5
Avatar autora | 28.10.2022
Vynikajicí med. Lahodná chuť. Úzasna konzistence.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alenka Včelař

❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ

Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.

❤️KDO JSME

Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.

❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA

Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.