Medové bestsellery s parádní SLEVOU 24 % objednávejte do úterní půlnoci. Na objednané množství nehleďte a bacilů se nelekejte.

Kakao se skořicí v medu

Náš med
89 Kč 149 Kč 279 Kč od 89 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
10.10.2024 10.10.2024 10.10.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Kakao se skořicí v medu z naší rodinné farmy Včelařství Domovina je sklenička plná báječné vůně dalekých zemí, krásných vzpomínek na dětství a nekonečné inspirace do kuchyně. Je to snadné. Med, kakao a skořice. Tady to máte.

  • Jednoduché, 100% přírodní složení: poctivý med, exotická skořice a dobré, hořké kakao
  • Český pastovaný květový med, plný vitamínů a slaďoučké chuti
  • Mletá skořice s typickou vůní (díky cinnamaldehydu)
  • Nealkalizovaný kakaový prášek vysoké kvality

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s kakaem a skořicí je sladký pamlsek s opojnou vůní. Jezte ho denně

Kakalíčko je základ. A taky kouzelná skořice. Vychutnejte si je v našem domácím medíku. Kakaový med se skořicí voní opojnou vůní dalekých zemí, chutná sladkou vzpomínkou na dětství a jeho ozvěna na jazyku zní jako rajská hudba. Zaslouží si čestné místo ve vašem jídelníčku, protože:

  • je to bašta > uplatní se jako báječná inspirace do receptů, nápojů či na pečivo (ovesné kaše, dezerty, sušenky),
  • pasují k sobě > exotický cinnamaldehyd, kakaová Theobroma a české vitamíny (3 skleničky jsou málo),
  • zabírá na bacily > kakao i skořice jsou superpotraviny skvělé pro vaše tělo (prý i prodlužují věk),
  • sluší mu to > bude se vyjímat na poličce i jako neokoukaný dárek (nejen na Vánoce).

Skořice ze zemí, kde žijí opice, kakalíčko pro vaše svěží líčko a poctivý domácí med – radost vyprávět. Vyberte si balení, klikejte, šup s tím do košíku a objednávejte:

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Skočte po skořicovém medu s kakaem. Voní opojně, chutná sladce a jeho ozvěna na jazyku zní jako rajská hudba.

Med, skořice a prášek z kakalíčka,
pro Alenku, pro Pepíčka…

Pro kohokoliv, kdo rád mlsá.

Jak jsme objevili kakao, skořici a med?

Vůně skořice mi vždycky připomene babiččin štrůdl. A kakao? Tak rádi jsme ho pili jako děti. Takže – skořici, nebo kakao? Pokud se neumíte rozhodnout jako my, uložili jsme naše dvě oblíbené příchutě pod jedno víčko. Tady to máte. A třeba vás také odnesou zpět do dětství. Doporučujeme všem čokomlsounům a snílkům. Do výsledné hořkosladké chuti se beznadějně zamilujete! Kakao, skořice a med totiž k sobě jdou odpradávna na výbornou. V ústech vám rozehrají symfonii pohody, vášně a slasti. Zní jako vytříbené tóny v podání mistrovského orchestru, které si chcete dopřávat pořád znova a znova.

Složení a konzistence skořice v medu

Složení našeho kakaa se skořicí v medu je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med, mletá skořice a nealkalizovaný kakaový prášek. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i mletá skořice a kakaový prášek. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Skořice – popis a zajímavosti

Koření skořice se získává z kůry stromu, který patří do čeledi vavřínovité. Skořicovník čínský pochází z Barmy, skořicovník ceylonský má původ na Srí Lance. Dnes se pěstuje v tropech Afriky, Asie i Ameriky. Nejvíce skořice se vyrobí v Indonésii, Brazílii, na Madagaskaru či Seychelách.

  • Skořici v léčitelství úspěšně používali už staří Číňané, Egypťané a Řekové.
  • Za její rozšíření do celého světa můžou Portugalci a Holanďané.
  • Samotné koření vzniká drcením voňavé kůry skořicovníku.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Za typickou vůní skořice je sloučenina cinnamaldehyd, dále třeba kyselina skořicová, eugenol, linalool či kumarin. Díky nim skořice také příznivě působí na lidský organismus:

  • ničí bakterie (dezinfekční účinky),
  • působí na kvalitu pokožky (zbavuje akné),
  • posiluje imunitu (proti nachlazení, chřipce, kašlíku),
  • povzbuzuje chuť k jídlu (a navíc se velice příjemně užívá),
  • pomáhá při cukrovce (zlepšuje metabolismus tuků a cukru),
  • podporuje krevní oběh (snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení),
  • upravuje trávení (nadýmání, nevolnosti, průjmy, dráždivý tračník),
  • uplatňuje se u celé řady dalších neduhů (např. revmatismus, vysoký cholesterol).

Kakao – popis a zajímavosti

Kakao se vyrábí z kakaových bobů. Jejich hlavní složkou je alkaloid theobromin a dále:

  • minerály (např. draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek, železo),
  • antioxidanty (flavonoly),
  • anandamid a kofein,
  • zdravé tuky.

Pravé, kvalitní kakao posiluje lidské tělo a může:

  • povzbuzovat srdeční činnost, snižovat vysoký krevní tlak a zvyšovat průtok krve,
  • ovlivňovat pozitivně mozek, navozovat pocity štěstí a zlepšovat paměť,
  • uvolňovat napětí v unavených svalech,
  • přispívat k růstu vlasů a nehtů,
  • zvyšovat milostnou touhu,
  • pomáhat při nachlazení,
  • dostávat tělo do formy,
  • zvětšovat chuť k jídlu,
  • platit na astma.

Výroba medu kakaového se skořicí

Ochucený kakaový med se skořicí děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. Začíná to stáčením medu a končí mícháním se skořicí a kakaem. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme skořici s kakaem v medu nejraději?

Na našem medu se skořicí a kakaem si pochutná celá rodina. Využijete ho každý den, můžete ho přidat do pokrmů a především do dezertů (jablečný závin, skořicové hvězdičky, zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Nejlepší je na krupicové kaši s rozpuštěným máslem. Úžasný je ke snídani na rozpečených toustech, na bílém nebo celozrnném pečivu, ke sladkému loupáku a také ke kynutému pečivu jako vánočka a mazanec – mňam, to je hned o něčem jiném. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v horkém nápoji, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.

Podrobnosti o skořicovém medu s kakaem        

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 392 / 332 kcal
Tuky 0,7 g
Z toho nasycené kyseliny 0,4 g
Sacharidy 79 g
Z toho cukry 76 g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0,01 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (95 %), nealkalizovaný kakaový prášek (3 %), mletá skořice (2 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LG Avatar autora | 3.2.2023
Tak tento je naprosto dokonalý a za mě TOP.
5
LH Avatar autora | 30.12.2021
Vynikající, syn si zamiloval a já taky????
5
RZ Avatar autora | 30.7.2021
Perfektní jako vždy holky se můžou utlouct opět objednáme
5
IR Avatar autora | 9.12.2020
Top...lepsi nez nutela

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alenka Včelař

❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ

Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.

❤️KDO JSME

Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.

❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA

Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.