Pomerančový med s hřebíčkem je šťavnatá pochoutka na celý rok
S pomerančem jsme uhodili hřebíček na hlavičku. Med s hřebíčkem a pomeranči voní exotikou, neznámými ostrovy, objevováním dalekých krajů, tropickými plantážemi a starobylými ranči. Je to med na celý rok a na všechny příležitosti, který vám dodá šťávu, nadhled a svěžího ducha:
- > kombinace pomeranče, hřebíčku a medu ||| vyzkoušejte a budou se dít divy,
- > oranžová, tmavá a zlatá ||| hraje všemi barvami, chutěmi a zážitky,
- > skvělý na mlsání, jako dárek, k posílení organismu ||| neváhejte!
Pomerančový med s hřebíčkem stoupá žebříčkem oblíbenosti nahoru. Pojďme do pomeranče a hřebíčku společně ||| vložte ho do košíku, objednejte a my vám ho dovezeme:
Nejprodávanější
Pomeranče s hřebíčkem v medu z Domoviny
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Jak jsme objevili pomeranč, hřebíček a med? No tak – jak bychom mohli opomenout pomeranč? Přemýšleli jsme, s čím ho doprovodit do medu a v tom jsme uhodili hřebíček na hlavičku.
Výsledná chuť je mámivá! Potěší na jazyku, zahřeje u srdce, vytvoří pohodu. Sladko-kyselkavý pomeranč, neopakovatelný hřebíček a cumlík domácí med – oh la la! Na téhle lahůdce si pochutnáte všude, ať jste v Hřensku, Záhřebu nebo třeba na hřebenech Krkonoš.
- > Zajímavost z našeho blogu: Jakou roli hraje v historii hřebíčku ostrov Ambon? Zásadní!
Využití medu s pomeranči a hřebíčkem
Na našem medu s hřebíčkem a pomerančem si pochutná celá rodina. Je to teplo u krbu za dlouhých zimních nocí i letní osvěžení. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v horkém nápoji, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.
Hřebíček se už od nepaměti používá v péči o dutinu ústní. Zkuste ho rozžvýkat a uvidíte, jak osvěží váš dech! Vděčí za to sloučenině eugenol. Ta společně s dalšími látkami jako flavonoidy, pryskyřice a třísloviny účinkuje proti revmatu, křečím a bolestem. Povzbuzuje činnost srdce a jater, chuť k jídlu a trávení. Dokáže dezinfikovat, zahánět bakterie a působit znecitlivění. A vdechování hřebíčkových výparů léčí průduškové záněty a čistí dýchací cesty.
Jak vypadá ochucený med s hřebíčkem a pomeranči?
Je to medík snadno roztíratelný na pečivo, neteče jako běžný med květový a hustotou lehce převyšuje pastovaný med díky přimíchanému sušenému pomeranči a mletému hřebíčku. A kdyby náhodou, nechte ho pár hodin v pokojové teplotě, aby změknul. Inu, jedná se o stopro přírodní výrobek bez stabilizátorů, cukerných sirupů či jiných ředících šťáviček.
Výroba medu s pomerančem a hřebíčkem
Ochucený pomeranč s hřebíčkem v medu děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- > Pohled do zákulisí: přečtěte si o tom, jak jsme si zamilovali včely a objevili ochucené medy.
Složení pomerančového medu s hřebíčkem
Složení našeho medu s pomeranči a hřebíčkem je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med, lyofilizovaný pomeranč a drcený mletý hřebíček.
Lyofilizace: postup sušení mrazem zachovávající přirozenou vůni a chuť ovoce i jeho nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Ovoce chutná jako čerstvé.
Pastovaný med: květový med mechanicky uvedený do lehce roztíratelné konzistence a zbavený přirozené krystalizace pozvolným mícháním bez ztráty kvality (nemůže tedy úplně ztuhnout).