Skořicové maca sušenky s medovo-máslovým krémem

Recept na výrobu skořicových maca sušenek s medovo-máslovým krémem – aneb proč kupovat sušenky v obchodě, když si můžeme sami udělat lepší.

Na cca 10 slepených skořicových sušenek (tzn. 20 koleček) potřebujeme:

  • 80 g měkkého másla,
  • 70 g Medvěda s macou,
  • 225 g hladké pšeničné mouky,
  • 1/2 vejce (o pokojové teplotě),
  • 1/2 lžičky sody,
  • 1 vrchovatou lžičku skořice,
  • špetku soli.

Na výrobu krému si připravíme:

  • 100 g měkkého másla,
  • 80 g Medvěda s macou.

Máslo vyšleháme do světlé barvy, musí být lehké a nadýchané. Poté přidáme po částech med a opět promícháme. Do této směsi přidáme vejce, sodu, skořici, med a znovu prošleháme. Ve 4 dávkách přisypeme mouku, aby výsledná hmota odpovídala svou konzistencí drobence. Těsto vytvarujeme do tvaru dvou válečků, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny vychladit (lze ponechat až do druhého dne).

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pomocí nože z vychlazeného válečku nakrájíme zhruba půl centimetru tlustá kolečka a vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme kolem 10 minut dozlatova, ale nezapomínáme na průběžnou kontrolu! Vychladlé sušenky potíráme vyšlehanou směsí másla a medu, na kterou přikládáme další sušenku.

Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/

Skořicové maca sušenky s medovo-máslovým krémem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení