Skořicové maca sušenky s medovo-máslovým krémem

Recept na výrobu skořicových maca sušenek s medovo-máslovým krémem – aneb proč kupovat sušenky v obchodě, když si můžeme sami udělat lepší.

Na cca 10 slepených skořicových sušenek (tzn. 20 koleček) potřebujeme:

  • 80 g měkkého másla,
  • 70 g medu s macou,
  • 225 g hladké pšeničné mouky,
  • 1/2 vejce (o pokojové teplotě),
  • 1/2 lžičky sody,
  • 1 vrchovatou lžičku skořice,
  • špetku soli.

Na výrobu krému si připravíme:

  • 100 g měkkého másla,
  • 80 g medu s macou.

Máslo vyšleháme do světlé barvy, musí být lehké a nadýchané. Poté přidáme po částech med a opět promícháme. Do této směsi přidáme vejce, sodu, skořici, med a znovu prošleháme. Ve 4 dávkách přisypeme mouku, aby výsledná hmota odpovídala svou konzistencí drobence. Těsto vytvarujeme do tvaru dvou válečků, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny vychladit (lze ponechat až do druhého dne).

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pomocí nože z vychlazeného válečku nakrájíme zhruba půl centimetru tlustá kolečka a vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme kolem 10 minut dozlatova, ale nezapomínáme na průběžnou kontrolu! Vychladlé sušenky potíráme vyšlehanou směsí másla a medu, na kterou přikládáme další sušenku.

Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/

Skořicové maca sušenky s medovo-máslovým krémem