Máčené čoko-chilli perníčky s marmeládou

Recept na lahodné máčené čoko-chilli perníčky s marmeládou. Taková „čokočili“ mňamka nadchne nejen milovníky pikantní chutě.

Na perníčky potřebujeme:

  • 250 g hladké mouky,
  • 75 g másla,
  • 50 g moučkového cukru,
  • 1 vejce,
  • 3 lžičky Medvěda kakao s chilli,
  • 50 g čokolády na vaření,
  • 1/2 lžičky perníkového koření,
  • 1 lžičku prášku do perníku,
  • 2 lžičky kakaa.

Na výrobu polevy si připravíme:

  • marmeládu (nejlépe jahodovou či višňovou),
  • 200 g čokolády,
  • rostlinný tuk Omega.

V misce utřeme vejce, moučkový cukr a med. Do hmoty nejprve přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a poté postupně – až vznikne hladké těsto – směs mouky, perníkového koření a kakaa. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme odpočívat do lednice (30 minut stačí). Odpočinuté těsto rozválíme, vykrojíme tvary dle libosti a pečeme na 180 stupňů asi 6–8 minut (upravíme podle první várky). Upečené perníčky necháme vychladnout a slepíme je marmeládou.

A pustíme se do polevy. Čokoládu postavíme na vodní lázeň a zvolna rozpustíme. Rostlinný tuk můžeme přidat hned, nebo postupně až po rozpuštění čokolády (záleží, jak to máme v oku). Důležité je, aby čokoláda nebyla moc hustá a šlo s ní polévat perníčky. Polevu necháme trošku vychladnout a přelijeme ji do konvičky nebo nádobky s „nalévátkem“. Perníčky vyskládáme na mřížku, pod ni položíme tác a poléváme. Přebytečnou polevu z tácu přelijeme zpět do konvičky a znovu použijeme (bude-li moc tuhá, stačí jen opět trošku nahřát).

Na závěr ozdobíme zlatým prachem nebo čímkoli, co máme zrovna po ruce – fantazii se meze nekladou!

Zdroj:https://www.instagram.com/honza_pece/

Medové perníčky s chilli

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení