POD STROMEČEK DO 20. 12. 2022

Kuřecí rychlovka na medu, citronu a dijonské hořčici

Jelikož kuřecí u nás vede na plné čáře, tak se nebojíme zkoušet neustále nové recepty a nové příchutě kuřecího masíčka. Naše děti se nebojí napíchnout na vidličku kousek kuřízku ani čapnout do ruky stehýnko na okousání. Kuře prostě milujeme. Když přijdu domů po práci a potřebuji vykouzlit rychlou večeři, volím recept, který je jako rychlá skládačka. Kuře, med, citron, dijonská hořčice. Kuskus a hotovo.

Co budeme potřebovat na kuřecí rychlovku?

  • 500 g kuřecích kousků
  • Olivový olej
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 5 lžic medu
  • Sůl
  • Tymián

Zapékací mísu vytřu olivovým olejem a vložím kuře. V malé misce smíchám hořčici, med, šťávu z citronu, sůl a vše promíchám. Směs vliji na kuře, potřu z obou stran. Vložím snítku tymiánu. Peču přiklopené necelou hodinku na 180 stupňů Celsia. Na posledních 10 minut peču nepřikryté.

Dobrou chuť přeje Alena

Med vaření

Kuře na medu

Kuře med tymián citron

Medové kuře s tymiánem