Perníčkový cheesecake

Recept na perníčkový cheesecake. Sušenky, tvaroh, perník a med? Výsledkem musí být jedině neskonalá dobrota!

Na cheesecake potřebujeme:

  • 130 g máslových sušenek,
  • 70 g perníčků,
  • 100 g rozpuštěného másla.

Na výrobu krému si připravíme:

  • 500 g ricotty,
  • 150 g polotučného tvarohu,
  • 2 vejce,
  • 100 g perníčkového medu,
  • 1 čajovou lžičku perníkového koření,
  • 1 čajovou lžičku škrobu,
  • 1/2 čajovou lžičku skořice.

Začneme základem. Sušenky společně s perníčky rozmixujeme sekáčkem na mouku. K této sypké směsi přilijeme rozpuštěné máslo a rukama vytvoříme jednotnou hmotu. Hotové těsto natlačíme na dno vymazané (nejlépe máslem) dortové formy (průměr 22 cm). Pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů. Pod formu s cheesecakem dáme plech nebo pekáč s vodou, aby byl základ po upečení pěkně vláčný.

V míse smícháme všechny ostatní suroviny na krémovou vrstvu. Vzniklou tekutou směs nalijeme na předpečený základ a pečeme dalších 50 minut. Upečený cheesecake po vychladnutí dozdobíme dle chuti. Co zkusit třeba kokosové plátky, domácí perníčky a snítky rozmarýnu?

Zdroj: https://www.instagram.com/sarkakuchtafoodie.cz/

Cheescake s medem