Skořicové hvězdičky

Recept na skořicové hvězdičky. Tyhle malé, slaďoučké potvůrky potěší nejen v čase vánočním.

Na skořicové hvězdičky potřebujeme:

  • 250 g špaldové hladké mouky (nebo hladké pšeničné),
  • 100 g mandlové mouky,
  • 1 čajovou lžičku skořice,
  • 3 hřebíčky,
  • 50 g moučkového třtinového cukru,
  • 3 polévkové lžíce Medvěda skořicového,
  • 100 g změklého másla,
  • 1 vejce.

V míse smícháme špaldovou mouku společně s mandlovou moukou, moučkovým cukrem a skořicí. Hřebíčky rozdrtíme v hmoždíři (či rozmixujeme v sekáčku) a přidáme k suché směsi. Poté přidáme skořicový med, na kousky nakrájené změklé máslo a vejce. V robotu pomocí háku nebo rukama vytvoříme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.

Zhruba 15 minut před pečením těsto vyndáme a vyválíme do výšky 5 milimetrů. Pokud se lepí, posypeme ho trochou mouky. S těstem se pracuje nejlépe, není-li úplně změklé, proto nejprve vyválíme jenom půlku a druhou necháme v lednici.

Z vyváleného těsta vykrájíme hvězdičky a položíme je na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 165 stupňů asi 7 až 10 minut, dokud nebudou dozlatova. Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě na chladném místě. Hvězdičky po pár dnech krásně změknou a můžeme se do nich pustit, nevadí-li nám křupavé cukroví, můžeme si na nich pochutnat hned.

Skořicové hvězdičky

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení