Perníčkový cheesecake

Recept na perníčkový cheesecake. Sušenky, tvaroh, perník a med? Výsledkem musí být jedině neskonalá dobrota!

Na cheesecake potřebujeme:

  • 130 g máslových sušenek,
  • 70 g perníčků,
  • 100 g rozpuštěného másla.

Na výrobu krému si připravíme:

  • 500 g ricotty,
  • 150 g polotučného tvarohu,
  • 2 vejce,
  • 100 g Medvěda perníčkového,
  • 1 čajovou lžičku perníkového koření,
  • 1 čajovou lžičku škrobu,
  • 1/2 čajovou lžičku skořice.

Začneme základem. Sušenky společně s perníčky rozmixujeme sekáčkem na mouku. K této sypké směsi přilijeme rozpuštěné máslo a rukama vytvoříme jednotnou hmotu. Hotové těsto natlačíme na dno vymazané (nejlépe máslem) dortové formy (průměr 22 cm). Pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů. Pod formu s cheesecakem dáme plech nebo pekáč s vodou, aby byl základ po upečení pěkně vláčný.

V míse smícháme všechny ostatní suroviny na krémovou vrstvu. Vzniklou tekutou směs nalijeme na předpečený základ a pečeme dalších 50 minut. Upečený cheesecake po vychladnutí dozdobíme dle chuti. Co zkusit třeba kokosové plátky, domácí perníčky a snítky rozmarýnu?

Zdroj: https://www.instagram.com/sarkakuchtafoodie.cz/

Cheescake s medem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení