Skořicoví šneci

Nejlepší podzimní recept na výrobu skořicových šneků. Potěší opravdu každého, kdo si rád zamlsá!

Na skořicové šneky potřebujeme:

  • 500 g hladké mouky,
  • 20 g čerstvého droždí (nebo 1 balíček sušeného),
  • 250 ml mléka,
  • 60 g cukru krystal (nebo třtinového),
  • 100 g změklého másla (nejlépe 50 g másla a 50 g sádla),
  • 2 žloutky,
  • špetku soli.

Na výrobu náplně si připravíme:

  • 100 g másla,
  • 50 g cukru krystal (nebo třtinového),
  • 2 rovné lžíce skořice,
  • 1 balíček vanilkového cukru.

Zvolíme-li čerstvé droždí, rozdrobíme ho do teplého mléka (ne horkého!), rozmícháme s lžičkou cukru, poprášíme lžící mouky, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut odstát. Mezitím si do mísy prosejeme mouku, po okrajích osolíme, přidáme cukr, uděláme důlek a vlijeme vzešlý kvásek (nebo vsypeme sušené droždí a dolijeme teplé mléko).

Promícháme a přidáme změklé máslo a žloutky. Řádně vymísíme v těsto, avšak nepřidáváme mouku. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 60–90 minut. Mezitím si připravíme náplň: do rozpuštěného másla vmícháme cukr (i vanilkový) a skořici, můžeme ozvláštnit třeba půl lžičkou kardamomu. Necháme vychladnout (možno i v lednici).

Zlehka rozválíme těsto na obdélník cca 55 x 35 cm. Mašlovačkou potřeme náplní, zarolujeme jako dlouhou roládu a ostrým nožem (nití, vlascem) krájíme jako knedlíky na zhruba 2 cm silná kolečka. Skládáme řezem dolů na plechy vyložené pečicím papírem nebo do pekáčů vymazaných máslem.

Přikryjeme a necháme 30 minut odpočinout, mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C a pečeme dozlatova asi 10–15 minut. Po vytažení ihned mašlovačkou potřeme rozpuštěným máslem. Medvěda perníčkového můžeme přimíchat do másla nebo pokapat až na závěr.

Recept od: https://www.instagram.com/marketa_v_troube/

pernickovy_sneci

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení