Kávový panák Ota

Pokud nevíte, co to je, přečtěte si to ještě jednou a nahlas! Recept na jednoduchý, rychlý, krémový, jemný a nepřeslazený dezert. Kdo má rád kávu, pošmákne si.

Na 3 skleničky kávového panáka Oty potřebujeme:

  • 210 ml plnotučného mléka,
  • 30 g želatiny v prášku,
  • 40 g kávového medu,
  • 210 ml smetany ke šlehání (33%),
  • špetku soli.

V rendlíku smícháme mléko s želatinou a ohřejeme na MÍRNÉM ohni (nevařit!). Přidáme med a necháme opět na velice mírném ohni pomalu rozpustit. Odstavíme ze sporáku a vlijeme smetanu se solí. Do směsi lze přidat i skořici, trochu kakaa, chilli, kardamomu, vanilky či máku, chuti se meze nekladou. Přelijeme do skleniček a necháme Otíka přes noc vychladnout v lednici. Nakonec můžeme ozdobit smetanou nebo šlehačkou.

Recept od: https://www.instagram.com/foodadyct/

Kávový panák Ota

Kávový panák Ota na lžičce