Kávový panák Ota

Pokud nevíte, co to je, přečtěte si to ještě jednou a nahlas! Recept na jednoduchý, rychlý, krémový, jemný a nepřeslazený dezert. Kdo má rád kávu, pošmákne si.

Na 3 skleničky kávového panáka Oty potřebujeme:

  • 210 ml plnotučného mléka,
  • 30 g želatiny v prášku,
  • 40 g Medvěda kávového,
  • 210 ml smetany ke šlehání (33%),
  • špetku soli.

V rendlíku smícháme mléko s želatinou a ohřejeme na MÍRNÉM ohni (nevařit!). Přidáme med a necháme opět na velice mírném ohni pomalu rozpustit. Odstavíme ze sporáku a vlijeme smetanu se solí. Do směsi lze přidat i skořici, trochu kakaa, chilli, kardamomu, vanilky či máku, chuti se meze nekladou. Přelijeme do skleniček a necháme Otíka přes noc vychladnout v lednici. Nakonec můžeme ozdobit smetanou nebo šlehačkou.

Recept od: https://www.instagram.com/foodadyct/

Kávový panák Ota

Kávový panák Ota na lžičce

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení