Dýňový koláč

Recept na dýňový koláč s perníčkovým medem. Nezáleží na tom, říkáme-li dýňový koláč, páj nebo pie, ohromná dobrota je to v každém případě.

Na „rustikální těsto“ pro dýňový koláč potřebujeme:

  • 200 g hladké mouky
  • 110 g másla
  • 35 ml studené vody
  • 2 g soli

Na výrobu náplně si připravíme:

  • 3 vejce
  • 400 g kondenzovaného mléka neslazeného
  • 400 g dýňového pyré
  • 75 g Medvěda perníčkového
  • 40 g třtinového cukru
  • 4 g soli

Nejprve se vrhneme na těsto. Vše smícháme a necháme do druhého dne vychladit v ledničce. Poté pečeme „naslepo“. Pozor na přehnětené (těsto jen jemně promíchat, ale opatrně), spařené či málo vychlazené těsto a na špatnou teplotu v troubě.

Podobně smícháme dohromady vše na výrobu náplně a směs nalijeme na upečený základ. Pečeme na 160 stupňů asi 40 minut. Doporučujeme nechat odležet do druhého dne a servírovat s mascarpone a javorovým sirupem.

Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/

Dýňový koláč a perníčkový med

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení