Dýňový koláč

Recept na dýňový koláč s perníčkovým medem. Nezáleží na tom, říkáme-li dýňový koláč, páj nebo pie, ohromná dobrota je to v každém případě.

Recept na dýňový koláč s medem

Na „rustikální těsto“ pro dýňový koláč potřebujeme:

  • 200 g hladké mouky,
  • 110 g másla,
  • 35 ml studené vody,
  • 2 g soli.

Na výrobu náplně si připravíme:

  • 3 vejce,
  • 400 g kondenzovaného mléka neslazeného,
  • 400 g dýňového pyré,
  • 75 g perníčkového medu,
  • 40 g třtinového cukru,
  • 4 g soli.

Postup přípravy dýňového koláče

Nejprve se vrhneme na těsto. Vše smícháme a necháme do druhého dne vychladit v ledničce. Poté pečeme „naslepo“. Pozor na přehnětené (těsto jen jemně promíchat, ale opatrně), spařené či málo vychlazené těsto a na špatnou teplotu v troubě.

Podobně smícháme dohromady vše na výrobu náplně a směs nalijeme na upečený základ. Pečeme na 160 stupňů asi 40 minut. Doporučujeme nechat odležet do druhého dne a servírovat s mascarpone a javorovým sirupem.

Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/

Dýňový koláč a perníčkový med

Další zajímavé recepty s medem

Podobné články

Jahodové nanuky

Recept na jahodové nanuky s kokosovou smetanou. Jahodové léto je tady, domácí nanuky chutnají báječně a mrazák raději hlídáme, aby na nás zbyl alespoň jeden...
Podobné články

Medové perníčky

Recept na medové perníčky vykouzlí úsměv na tváři o svátcích i během roku. A Vánoce si bez nich lze jenom těžko představit. Tak proč si nevyrobit své vlastní. Zkuste... 
Podobné články

Náš jablečný závin

Není sice štrúdl jako štrůdl, ale na tomto si fešácky pochutnáte. Krásně zlatavý, lákavě voňavý, svůdně křupavý. K snídani nebo jako odpolední dezert, to si budete lebedit....  
Podobné články

Celozrnné palačinky

Tohle si zkrátka užijete: od snadné přípravy přes mazání (ořechovým máslem, ochuceným medem, marmeládou) až po hodování plné mlaskání a pochvalné....