Dýňový koláč

Recept na dýňový koláč s perníčkovým medem. Nezáleží na tom, říkáme-li dýňový koláč, páj nebo pie, ohromná dobrota je to v každém případě.

Na „rustikální těsto“ pro dýňový koláč potřebujeme:

  • 200 g hladké mouky
  • 110 g másla
  • 35 ml studené vody
  • 2 g soli

Na výrobu náplně si připravíme:

  • 3 vejce
  • 400 g kondenzovaného mléka neslazeného
  • 400 g dýňového pyré
  • 75 g Medvěda perníčkového
  • 40 g třtinového cukru
  • 4 g soli

Nejprve se vrhneme na těsto. Vše smícháme a necháme do druhého dne vychladit v ledničce. Poté pečeme „naslepo“. Pozor na přehnětené (těsto jen jemně promíchat, ale opatrně), spařené či málo vychlazené těsto a na špatnou teplotu v troubě.

Podobně smícháme dohromady vše na výrobu náplně a směs nalijeme na upečený základ. Pečeme na 160 stupňů asi 40 minut. Doporučujeme nechat odležet do druhého dne a servírovat s mascarpone a javorovým sirupem.

Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/

Dýňový koláč a perníčkový med