Dýňové cupcakes

Recept na dýňové cupcakes s perníčkovým medem, protože dýně a podzim, to je prostě neodmyslitelná kombinace! Sychravé počasí, deka, šálek čaje nebo kávy, vůně skořice, perníčků a dýně… bože, co si přát víc?

Na cca 25 menších cupcakes potřebujeme:

  • 250 g hladké mouky,
  • 300 g cukru krystal,
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva,
  • 1 čajovou lžičku jedlé sody,
  • 2 čajové lžičky skořice,
  • 3 vejce,
  • 1 hrnek oleje,
  • 425 g dýňového pyré,
  • 2 čajové lžičky Medvěda perníčkového.

Na výrobu krému si připravíme:

  • 3 bílky,
  • 250 g cukru krystal,
  • 300 g másla,
  • 2–3 lžíce Medvěda perníčkového.

Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a postupně začneme přidávat suroviny mokré. Vznikne řidší těsto, kterým naplníme košíčky zhruba ze 3/4. Pečeme na 180 stupňů asi 22 minut. Minimum je 20 minut, potom musíme cupcakes hlídat (píchneme-li do nich a špejle vyjde čistá, máme hotovo). Necháme vychladnout.

Jak na krém? Cukr s bílky postavíme na vodní lázeň (dno se dotýká vody) a zahříváme do rozpuštění cukru (zkoušíme mezi prsty, až necítíme krystalky). Směs přelijeme do kotlíku a na maximální obrátky šleháme dotuha, zároveň bílky pěkně vychladnou. Do takto připravených bílků postupně zašleháme máslo. Během šlehání bude krém možná vypadat jako sražený, ale pokračujeme dál a za chvilku je krásně hladký a nadýchaný. Do hotového krému ještě zašleháme med. Naplníme cukrářský sáček s řezanou špičkou a nazdobíme cupcaky. Na závěr dochutíme, například pekanovým ořechem.

Zdroj: https://www.instagram.com/honza_pece/

Dýňový cupcakes 1

Dýňový cupcakes 2.jpeg

Dýňový cupcakes 3.jpeg

Dýňový cupcakes 4.jpeg

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení