Linecké ovocné košíčky

Pokud máme v létě chuť na sladké zákusky, tak to jsou určitě linecké ovocné košíčky. Jsou jednak lehké na přípravu, ale jsou také příjemným chuťovým osvěžením. Ideální do horkých parních dnů. A k nim na stůl přidám náš osvěžující šumivý medový nápoj a letní party může začít. Pojďme na recept, který je hotový jedna dvě.

Co budeme potřebovat na těsto?

Co budeme potřebovat na krém?

Tak jdeme na linecké těsto. Nechám si změknout máslo tak, aby se dalo zamíchat s tekutým květovým medem. Zpracuji máslo s medem a postupně zamíchám hladkou mouku. Těsto musí být dobře zpracované, prohnětené. Takové těsto dám minimálně na jednu noc do ledničky, aby si pořádně odpočinulo.

Před samotným zpracováním těsta jej vyjmeme z ledničky a necháme ohřát v pokojové teplotě. To je důležité. Těsto vytažené přímo z ledničky je nepoddajné a hůř by se s ním pracovalo. Připravím si formičky ve tvaru košíčků a začnu do nich hňácat těsto. Formičku vyplním těstem tak akorát, aby drželo po vyklepnutí tvar a zároveň aby v něm byl prostor pro krém.

Předehřeji si trouba na 180 stupňů Celsia a peču 5-6 minut. Upečené těsto se pozná podle zlatavé barvy. Těsto máme hotové a můžeme se vrhnout na krém.

Krém je stejný, který jsem použila u cupcakes. Do velké mísy naliji šlehačku a mascarpone. Přidám 4 lžíce ochuceného medu. Vyšlehám do jemného krému a za pomocí zdobícího sáčku zdobím košíčky. Na závěr přidám ovoce. Já jsem použila čerstvé jahody, protože byla akorát sezona jahod a hroznové víno, protože ho máme rádi. Tak a máme hotovo. Docela to jde, ne? Jednoduchý recept bez větších složitostí.

Dobrou chuť přeje Alena

Malinový med ovocné košíčky

Med s malinami ovocné košíčky

Ovocné košíčky med osvěžení

Zdobení ovocných košíčků

Ovocné košíčky s medem

Ovocné medové košíčky

Ovocné košíčky s jahodami