Osvěžující šumivý medový nápoj

Medový kvas je osvěžující, mírně sycený nealkoholický nápoj. A navíc je zcela přírodní.  A to se bude teď v létě přeci skvěle hodit. Mnozí z Vás možná o takovém kvasu slyšíte prvně. Já ho nedávno připravovala poprvé. Ale nebojte. Není to nic složitého. Určitě se Vám povede.

Co budeme potřebovat na medový kvas?

  • 150 g květového medu
  • Hrst rozinek
  • 1 citron
  • 3 litry vody
  • ½ čajové lžičky mouky
  • 5 g čerstvých kvasnic
  • 1 polévkové lžíce vody

Do velkého hrnce jsem dala med, hrst rozinek a oloupaný citron nakrájený na plátky. Citron můžete trochu vymačkat, aby se uvolnila šťáva, protože citronová šťáva podporuje fermentaci. Vše jsem zalila vroucí vodou a pořádně zamíchala, aby se med rozpustil. Jakmile voda vystydne, tak aby byla vlažná, přidám kvasnice rozmíchané s moukou a lžící vody.  Kvas nechám stát v hrnci při pokojové teplotě asi 12 hodin. Po 2-3 hodinách by se měly objevit známky kvašení. To poznáte tak, že se na hladině začne tvořit pěna a tekutina bude cítit nakysle. Jakmile je kvas hotový, vyjmu rozinky a citron. To udělám tak, že celý obsah přecedím přes jemné síto. Následně naleji do čistých lahví, zazátkuji a uložím do lednice. Láhve neplňte až po okraj, kvas je šumivý nápoj, tak pozor ať Vám neuteče.

Dobrou chuť přeje Alena

Kvas z medu

Med květový medový nápoj

kvasový nápoj z medu

Med nápoj

Medový kvas

Kvas nápoj z medu

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení