Bezinková limonáda extra medová

Všude kolem dokola kvetou bezy. Bílé květy, které lákají nejen včely, ale také mě. Každý rok totiž dělám skvělou medovo bezovou limonádu. A právě teď je ten čas, takovou limonádu připravit. Tak až půjdete na procházku, rozhlédněte se, kde všude bezy kvetou. Natrhejte si ty největší a nejrozkvetlejší květy. Nezapomeňte pozdravovat včely, ty tam totiž určitě budou.

Co budeme potřebovat na bezovou limonádu

  • Velkou sklenici a vodu
  • Velké bezinkové květy, alespoň 15 kusů
  • 300 g květového medu
  • ½ čajové lžičky sušeného droždí

Postup je jednoduchý a rychlý. Ve velkém hrnci jsem svařila vodu a nechala ji vychladnout tak akorát do vlažného stavu. Do skleněné láhve jsem dala bezinkové květy. Je důležité květy neoplachovat! Pouze je jemně oklepejte a zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Dále jsem přidala už jen med, sušené droždí a celé to zalila onou vlažnou vodou. Je důležité přidat vlažnou vodu, nikoliv horkou, aby se kvasinky mohly parádně nastartovat. Droždí udělá limonádu šumivou. Vše jsem řádně promíchala, láhev uzavřela čistým plátýnkem a utěsnila gumičkou. Limonádu jsem nechala dva dny stát při pokojové teplotě. Poté jsem ji slila do uzavíratelných lahví a dala chladit do ledničky.

Až ji budete podávat, můžete ještě přidat plátek citronu.

Tip: pokud chcete docílit stoprocentního perlení, tak doporučuji nechat bezové květy a plátky oloupaného citrónu dva dny louhovat a třetí den přidám med s kvasnicemi a nechám další jeden den ležet

Dobrou chuť přeje Alena

Bezová limonáda

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení