Grilovaný losos na medu

Recept na grilovaného lososa na medu. Ryba „na sladko“? A proč ne? Je to dobré, je to zdravé a je to hotovo co by dup.

Na grilovaného lososa na medu potřebujeme:

  • 4 ks lososových filetů,
  • 4 lžíce medu květového (případně zaexperimentujeme třeba s Medvědem chilliovým),
  • 4 lžíce přepuštěného másla,
  • 2 stroužky prolisovaného česneku,
  • 1 lžíce citronové šťávy,
  • mořskou sůl,
  • několik čtvrtek citronu.

Na vhodnou pánev (pozor, za chvilku ji šoupneme do trouby jako babu Jagu!) položíme máslo a necháme ho lehce zezlátnout na středním plamenu. Přidáme citronovou šťávu, česnek a samozřejmě medík. S citem, ale pořádně promícháme a restujeme, až se z česneku začne linout vůně (cca 1 minuta). Odstavíme a polovinu „lektvárku“ bez česneku odlijeme do hrnku – bude se hodit později.

To už si troubu v grilovacím programu předehříváme na středně vysokou teplotu. Rybku necháme hupsnout do pánve se zbytkem šťávy a počkáme (cca 3 minuty), než se maso zatáhne lehce dozlatova. Filety převrátíme a šup s pánví do trouby! Grilujeme (cca 6 minut) – a je to.

Grilované lososy na medu podáváme dochucené zbývající šťávou a solí. Jako příloha se hodí osmahnuté brambory, salát či dušená zelenina.

Losos s medovou zálivkou

Losos na medu

Medový losos