Vlašské ořechy v medu
Související produkty
Detailní popis produktu
Vlašské ořechy v medu
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Med je úžasný, avšak s vlašákem umí divy:
„Náš med s partou vlašáků
vynese vás do mraků.“
Ochutnejte a uvidíte!
Jak jsme objevili ořechy?
Je to klasika všech klasik. Aneb jak by řekl klasik, „clasic vlašský ořech“. Ten je u nás zkrátka jako doma a do medu se naložit musí. Sladká jádra vlašského oříšku do medu pasují na první dobrou. Klasika.
Složení a konzistence vlašáků v medu
Med s vlašáky se skládá výhradně z pečlivě vybraných kousků vlašských ořechů (minimálně 80 % půlek) zalitých kvalitním akátovým medíkem. Lžička nutná! Tahle chuť se vám nikdy neomrzí, proto doporučujeme co největší balení. Jako u všech našich výrobků nepoužíváme stabilizátory, cukerné sirupy ani jiná nepatřičná udělátka, která ve stoprocentně přírodním produktu nemají co dělat.
- Náš tip: nechte ořechy vlašské v medu v pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to květový med?
Včelky ho vyrábí ze slaďoučkého nektaru lučních květin, které kvetou na jaře. Sbírají ho z více druhů rostlin, pochází i z bylinek, řepky, buku a dubu, břízy, lípy, slunečnice, akátu, kaštanu, trnky, ale i třešně a ovocných stromů vůbec. Může být vícedruhový i jednodruhový pouze z jedné květinky.
Akát – popis a zajímavosti
Trnovník akát (též akát bílý, latinsky Robinia acacia) patří do čeledi bobovitých a pochází ze Severní Ameriky. Víte, že:
- do Evropy ho dovezl francouzský botanik Jean Robin na začátku 17. století,
- proslulý Kasejovický akát má obvod kmene 389 centimetrů,
- s tropickou akácií však nemá nic společného?
- Další zajímavosti najdete na našem blogu.
Výroba vlašských ořechů v medu
Med s vlašáky děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme med s vlašskými ořechy nejraději?
S našimi ořechy vlašskými v akátovém medu si uděláte dobře v bříšku každý den. Jsou senzační jako dezert, pro vaše zdraví i na chvíle, kdy si chcete jen tak křupnout. Je to bohatý zdroj vitamínů a řady užitečných látek pro vaše tělo.
- Náš tip: udělejte si parádní čokoládové brownies, ořechový dort nebo medový bowl.
Podrobnosti o vlašácích v medu
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1 813 / 433 kcal |
Tuky | 19 g |
Z toho nasycené kyseliny | 2 g |
Sacharidy | 60 g |
Z toho cukry | 57 g |
Bílkoviny | 5,1 g |
Sůl | 0 g |
Obsahuje: květový akátový med (70 %), vlašské ořechy (30 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Alergeny: vlašské ořechy
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů včetně sezamu, mléka, lepku nebo SO2.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ
Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.
❤️KDO JSME
Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.
❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA
Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.