Snídaně s medem

Znáte to, ráno prostě nestíháte. Vypravit sebe, vypravit děti, pak jet do školky nebo školy a pak honem do práce. A nedej Bože, když zaspíte, tak je to ráno prostě blázinec. Já osobně snídaně miluji. O víkendu často dělám palačinky s ochuceným medem nebo smažená vajíčka.  Ale ve všední den na tyhle dobroty ráno není čas. Proto často snídáme jogurt s medem. Máme rádi bílý jogurt, a ještě lépe smetanový nebo řecký. Přidáváme do něj prakticky všechny naše ochucené medy. Naše holky mají nejraději ochucené medy s malinou nebo borůvkou, ale nejvíc u nás teď vede květový med. Máme již letošní květový med. A čerstvý med je prostě nejlepší. Je v něm nejvíce cítit jemná chuť. A hlavně úžasně voní. A takový si u nás pravě teď můžete koupit. Květový med, který pochází od našich včeliček, které máme přímo v jabloňovém sadu. Ručíme za to, že do jogurtu bude ten nej.

Med ke snídani

Ale teď zpátky ke snídaním. Dám Vám pár tipů, jak takovou jogurtovou snídani připravit. Tyto kombinace si určitě oblíbíte. Bílý jogurt dejte do misky, přidejte čerstvé jahody, borůvky a bohatě zalijte medem.

Další tip je pro ty, kteří často snídají v práci. Já vždy v práci mám sklenici se sušeným oříšky s ovocem, a tak se mi nestane, že snídani vynechám a jím tak pravidelně. Nejčastěji mám připravené ty vlašské ořechy ze zahrady. Ale mám ráda i lískové nebo pekanové oříšky. Z ovoce mi nejvíce chutnají sušené brusinky nebo lyofilizované maliny či višně. Když ráno pospícháte a nestihnete se nasnídat ještě doma, stačí pak zamíchat jogurt, oříšky, sušené ovoce s mede a snídaně je hotová jedna dvě. A pokud mám velký hlad tak do jogurtu ještě přimíchám ovesné vločky. Nechám chvilku nabobtnat a můžu snídat.

Jogurt ke snídani

A poslední nejoblíbenější kombinace, kterou Vám dnes prozradím, je varianta, kterou u nás má nejraději Pepa. Do jogurtu si přidává květový med, kešu oříšky a bohatě zasype kakaem.

Vždycky když si tuhle dobrotu udělá, holky se na něj slítnou jako vosy, tedy spíš včely a jde chystat rovnou další dvě porce.

Tak dobrou chuť a nezapomeňte snídat. Je to zdravé a hlavně dobré.

Jogurt.s medem ke snídani