Grilovaný kapr v papilotě

Máte rádi kapra? Grilovací sezona je v plném proudu, tak šup s ním na gril. Naložte si čerstvý kousek kapra do medové marinády a upečte ho v papilotě.  Pečením v papilotě si kapr udrží všechnu chuť i vůni, a navíc se nevysuší ani nerozpadne.

Co budeme potřebovat na kapra?

  • 1 čerstvý kapr
  • 3 lžíce květového medu
  • 6 lžic olivového oleje
  • Šťávu z půlky citronu
  • Snítku rozmarýnu či tymiánu
  • Sůl
  • Pepř

Co budeme potřebovat na přílohu?

  • 5 předvařených brambor
  • Červenou cibuli
  • 1 kapii
  • Jarní cibulku

Kapra rozporcujeme na podkovy, řádně osolíme a opepříme. V misce si smíchám olej, med, šťávu z citronu a pořádně promíchám. Do vzniklé marinády naložím maso, přidám snítku bylinek a nechám marinovat. Nechávám marinovat v lednici ideálně přes noc.

Oškrábu si brambory a dám je vařit. Dám pozor, aby byly vařené téměř do měkka, ne více.

Brambory můžete vařit i se slupkou, záleží jen na Vaší chuti. Připravím si dostatečně velký kousek alobalu. Pokladu na něj pokrájené vařené brambory, nakrájenou kapii, tenká kolečka červené cibule a jarní cibulky a jeden kousek kapra. Vše řádně zabalím. Jeden takový balíček je jedna porce.

Griluji na rozpáleném grilu cca 10-15 minut podle žáru ohně. Med má tendenci se připalovat, proto hlídám, aby se porce nepřepekla a med se nepřipálil.

Dobrou chuť přeje Alena

Lovení kapra

Kapr v neckách

Kapřík s medem

Příprava kapra na medu

Kapr v létě

Kapr s medem

Kapr v papilotě se zeleninou

Kapr na gril

Grilování kapra

Dobrou chuť

Kapr na talíři

Kapr na medu se zeleninou

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení