Máte rádi kapra? Grilovací sezona je v plném proudu, tak šup s ním na gril. Naložte si čerstvý kousek kapra do medové marinády a upečte ho v papilotě. Pečením v papilotě si kapr udrží všechnu chuť i vůni, a navíc se nevysuší ani nerozpadne.
Recept na grilovaného kapra
Na grilovaného kapra v papilotě potřebujeme:
- 1 čerstvého kapra,
- 3 lžíce květového medu,
- 6 lžic olivového oleje,
- šťávu z půlky citronu,
- snítku rozmarýnu či tymiánu,
- sůl,
- pepř.
Co budeme potřebovat na přílohu:
- 5 předvařených brambor,
- červenou cibuli,
- 1 kapii,
- jarní cibulku.
Postup přípravy grilovaného kapra
Kapra rozporcujeme na podkovy, řádně osolíme a opepříme. V misce si smíchám olej, med, šťávu z citronu a pořádně promíchám. Do vzniklé marinády naložím maso, přidám snítku bylinek a nechám marinovat. Nechávám marinovat v lednici ideálně přes noc.
Oškrábu si brambory a dám je vařit. Dám pozor, aby byly vařené téměř do měkka, ne více.
Brambory můžete vařit i se slupkou, záleží jen na Vaší chuti. Připravím si dostatečně velký kousek alobalu. Pokladu na něj pokrájené vařené brambory, nakrájenou kapii, tenká kolečka červené cibule a jarní cibulky a jeden kousek kapra. Vše řádně zabalím. Jeden takový balíček je jedna porce.
Griluji na rozpáleném grilu cca 10-15 minut podle žáru ohně. Med má tendenci se připalovat, proto hlídám, aby se porce nepřepekla a med se nepřipálil.
Dobrou chuť přeje Alena.