POD STROMEČEK DO 20. 12. 2022

Grilovaný kapr v papilotě

Máte rádi kapra? Grilovací sezona je v plném proudu, tak šup s ním na gril. Naložte si čerstvý kousek kapra do medové marinády a upečte ho v papilotě.  Pečením v papilotě si kapr udrží všechnu chuť i vůni, a navíc se nevysuší ani nerozpadne.

Co budeme potřebovat na kapra?

  • 1 čerstvý kapr
  • 3 lžíce květového medu
  • 6 lžic olivového oleje
  • Šťávu z půlky citronu
  • Snítku rozmarýnu či tymiánu
  • Sůl
  • Pepř

Co budeme potřebovat na přílohu?

  • 5 předvařených brambor
  • Červenou cibuli
  • 1 kapii
  • Jarní cibulku

Kapra rozporcujeme na podkovy, řádně osolíme a opepříme. V misce si smíchám olej, med, šťávu z citronu a pořádně promíchám. Do vzniklé marinády naložím maso, přidám snítku bylinek a nechám marinovat. Nechávám marinovat v lednici ideálně přes noc.

Oškrábu si brambory a dám je vařit. Dám pozor, aby byly vařené téměř do měkka, ne více.

Brambory můžete vařit i se slupkou, záleží jen na Vaší chuti. Připravím si dostatečně velký kousek alobalu. Pokladu na něj pokrájené vařené brambory, nakrájenou kapii, tenká kolečka červené cibule a jarní cibulky a jeden kousek kapra. Vše řádně zabalím. Jeden takový balíček je jedna porce.

Griluji na rozpáleném grilu cca 10-15 minut podle žáru ohně. Med má tendenci se připalovat, proto hlídám, aby se porce nepřepekla a med se nepřipálil.

Dobrou chuť přeje Alena

Lovení kapra

Kapr v neckách

Kapřík s medem

Příprava kapra na medu

Kapr v létě

Kapr s medem

Kapr v papilotě se zeleninou

Kapr na gril

Grilování kapra

Dobrou chuť

Kapr na talíři

Kapr na medu se zeleninou