Marináda s medem pro úžasnou grilovačku

Grilujeme celý národ! Griluju já, griluješ ty a grilujeme my všichni. Maso nebo zeleninu. Sezona už začala, a tak se griluje o sto šest. Kuřecí maso, vepřové maso, hovězí steaky nebo šťavnaté ryby. Grilované cukety nebo papriky. A grilujete také hermelín? Koukněte na náš tip, jak s hermelínem na ohni naložit na nový způsob.

Zásadní je zajisté marináda. Jistě, stará dobrá klasika – sůl, pepř a olej, nad ni mnohdy není. Ale co takhle vyzkoušet marinádu, třeba s medem? Med a maso, to je dobrá kombinace. Pojďte vyzkoušet tu ode mě.

Co budete potřebovat?

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl dle chuti
  • Pepř – není podmínkou

Vše smícháme a je hotovo. Maso je dobré nechat v marinádě uležet přes noc v lednici. Množství marinády násobím dvojnásobkem, pokud ji chci víc.

Dobrou chuť a plná bříška přeje Josef

Marináda s medem na maso

maso na ohni

Grilování