Hermelín na medu sypaný mandlemi
Čas grilování je tady. Každý rok chceme vyzkoušet nějakou novinku, a proto jsem vždy ráda, když se mi podaří něco nového, báječného. Něco, co chutná všem. Něco, co rychle zmizí ze stolu.
Hermelíny na gril dáváme vždy při každé grilovačce. Pomažeme je olejem se směsí koření, zamotáme do alobalu a necháme na ohni opéct. Letos ale jsem hermelín povýšila na úplně jiný level. Tentokrát hermelín pokapu medem, posypu mandlemi a dám opéct. Výsledek je skvostný. Jako z nějaké nóbl kavárny.
Co budeme potřebovat?
- Hermelín
- Olej olivový panenský
- Lžíce medu
- Plátky mandlí
- Alobal
Ve skutečnosti je to úplně prosté. Vezmu si dostatečně velký kus alobalu, do kterého položím hermelín. Ten lehce pokapu extra virgin olivovým olejem a poleji lžící medu. Posypu mandlemi. Připravený sýr důkladně zamotám do alobalu tak, aby ani kousek chuti neunikl při pečení. Dám péct na gril nebo do předehřáté trouby. Peču tak, dokud není hermelín měkký.
Voilà, sýr je hotov. Co na něj říkáte? Excellent. Bon appétit!