Grilovaná vepřová panenka

Recept na grilovanou vepřovou panenku. U grilu je vždycky dobře. A tahle panenka vám ukáže, proč.

Na grilovanou vepřovou panenku potřebujeme:

  • 1 vepřovou panenku,
  • med květový,
  • dijonskou hořčici,
  • čerstvý tymián,
  • trošku olivového oleje,
  • špetku soli,
  • čerstvě mletý pepř.

Kvalitní panenku na gril nejprve odblaníme a ořežeme (nebo to necháme udělat už řezníka). Potom ji omyjeme a osušíme, pak osolíme a opepříme. Pustíme se do přípravy marinády – není to nic těžkého. Med a hořčici smícháme s olivovým olejem tak, aby nám chutnalo: kdo chce pikantní chuť, nebude se bát lžičky hořčice, kdo má radši sladší, přidá více medu. Nebo můžeme experimentovat s ochuceným medem (chilli, ananas, brusinka…). Nakonec směs obohatíme lístky tymiánu.

Panenku naložíme do marinády a přes noc ji v ní necháme koupat v lednici. Grilujeme celý kus masa najednou, nebo šikmo nakrájené silné plátky. Lehce propečená panenka zůstane vevnitř zbarvená dorůžova, více propečená bude tmavší. Podáváme s pečivem a zapíjíme něčím chladným – však vy už si poradíte.

Veprova_panenka_na_medu