Perník s višňovým medem

Perník polévaný čokoládou a sypaný strouhaným kokosem je klasika, kterou zná každý z nás. Řízli jsme ho podélně a promazali medem s višněmi mrazem sušenými.

Recept na perník s medem, čokoládou a kokosem

Na perník s višňovým medem potřebujeme:

  • 2 hrnky polohrubé mouky,
  • 1 hrnek hladké mouky,
  • 1 hrnek krupicového cukru,
  • 1 sáček kypřícího prášku do perníku,
  • 3 polévkové lžíce holandského kakaa,
  • 5 polévkových lžic medu,
  • 2 hrnky mléka,
  • 2 vejce,
  • ½ hrnku slunečnicového oleje,
  • 100 g hořké čokolády,
  • 2 polévkové lžíce másla,
  • strouhaný kokos,
  • višňový med.

Postup přípravy medového perníku s čokoládou

Rozpalte troubu na 180 °C  a vymažte hlubší formu máslem a vysypte ji polohrubou moukou. V misce smíchejte oba druhy mouky, cukr, kypřící prášek a kakao. Potom přidejte mléko, vejce, med, olej a vše důkladně promíchejte. Nalijte těsto do formy. Pečte 30 minut a před vyjmutím z trouby zkontrolujte, zda je perník hotový. To provedeme vpichem špejlí. Pokud těsto na špejli ulpívá a lepí, tak není perník hotový.

Perník s višňovým medem

Vychladlý perník rozkrojte dlouhým nožem a promažte višňovým medem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo a za stálého míchání vytvoříme polevu, kterou potřeme celý perník a zasypeme strouhaným kokosem.

Doporučuji skleničku medu dát na chvilinku do teplé vodní lázně – ne vroucí. Med se bude se na křehkém perníkovém těstě lépe roztírat. Pozor, med nesmíme ztekutit. Během ohřívání med kontrolujeme.

Další zajímavé recepty s medem

Podobné články

Jahodové nanuky

Recept na jahodové nanuky s kokosovou smetanou. Jahodové léto je tady, domácí nanuky chutnají báječně a mrazák raději hlídáme, aby na nás zbyl alespoň jeden...
Podobné články

Medové perníčky

Recept na medové perníčky vykouzlí úsměv na tváři o svátcích i během roku. A Vánoce si bez nich lze jenom těžko představit. Tak proč si nevyrobit své vlastní. Zkuste... 
Podobné články

Náš jablečný závin

Není sice štrúdl jako štrůdl, ale na tomto si fešácky pochutnáte. Krásně zlatavý, lákavě voňavý, svůdně křupavý. K snídani nebo jako odpolední dezert, to si budete lebedit....  
Podobné články

Celozrnné palačinky

Tohle si zkrátka užijete: od snadné přípravy přes mazání (ořechovým máslem, ochuceným medem, marmeládou) až po hodování plné mlaskání a pochvalné....
Používáme ověření věku Adulto