Perník s višňovým medem

Perník polévaný čokoládou a sypaný strouhaným kokosem je klasika, kterou zná každý z nás. Řízli jsme ho podélně a promazali medem s višněmi mrazem sušenými.

Co budeme potřebovat?

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 sáček kypřícího prášku do perníku
  • 3 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 5 polévkových lžic medu
  • 2 hrnky mléka
  • 2 vejce
  • ½ hrnku slunečnicového oleje
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 polévkové lžíce másla
  • strouhaný kokos
  • višňový med Medvěd 

Rozpalte troubu na 180 °C  a vymažte hlubší formu máslem a vysypte ji polohrubou moukou. V misce smíchejte oba druhy mouky, cukr, kypřící prášek a kakao. Potom přidejte mléko vejce, med, olej a vše důkladně promíchejte. Nalijte těsto do formy. Pečte 30 minut a před vyjmutím z trouby zkontrolujte, zda je perník hotový. To provedeme vpichem špejlí. Pokud těsto na špejli ulpívá a lepí, tak není perník hotový.

Vychladlý perník rozkrojte dlouhým nožem a promažte višňovým medem Medvědem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo a za stálého míchání vytvoříme polevu, kterou potřeme celý perník a zasypeme strouhaným kokosem.

Doporučuji skleničku Medvěda dát na chvilinku do teplé vodní lázně – ne vroucí. Medvěd se bude se na křehkém perníkovém těstě lépe roztírat. Pozor, med nesmíme ztekutit. Během ohřívání med kontrolujeme.

Perník s višňovým medem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení