Medové bestsellery s parádní SLEVOU 24 % objednávejte do úterní půlnoci. Na objednané množství nehleďte a bacilů se nelekejte.

Žebra s chilli medem

Recept na žebra s chilli medem – královsky dobrá, královsky vypadající a královsky jednoduchá, ovšem nikoliv pouze pro krále.

Na 2 porce žeber s chilli medem potřebujeme:

  • 2 vepřová žebra.

Na výrobu marinády si připravíme:

  • 1 lžičku mletého pepře,
  • 2 lžičky uzené papriky,
  • 2 lžičky oregana,
  • 1 lžičku drceného kmínu,
  • 1 špetku drceného chilli dle chuti,
  • 2 lžičky sušeného česneku,
  • 2 lžičky mleté sušené cibule,
  • 1 špetku soli dle chuti,
  • 2 lžičky dijonské hořčice,
  • 4 lžíce olivového oleje.

Na potření si připravíme:

  • 3 lžičky medu s chilli,
  • 2 lžičky rajčatového protlaku,
  • 1 lžíci tmavé sójové omáčky,
  • 1 špetku soli,
  • asi 1 dcl vody.

Na salát Coleslaw si připravíme:

  • 200 g zelí,
  • 1 mrkev,
  • 2 lžíce majonézy,
  • 1 lžíci jogurtu,
  • 1 lžíci jablečného octa,
  • 1 špetku soli,
  • 1 špetku pepře.

K podávání poslouží přílohy:

  • chléb,
  • kyselé okurky,
  • červená cibule,
  • sezamová semínka.

Jak připravit žebra s chilli medem:

  1. Koření na marinádu smícháme s hořčicí a olivovým olejem.
  2. Žebra očistíme, včetně odstranění blány. Příborovým nožem zajedeme mezi kost a blánu a rukou ji odtrhneme.
  3. Žebra potřeme marinádou z obou stran.
  4. Každé žebro zvlášť zavakuujeme. Pokud nemáme vakuovačku, lze žebra pevně zamotat do větší vrstvy potravinářské fólie, aby se dovnitř nedostal vzduch ani voda.
  5. Žebra necháme alespoň 1 den marinovat v lednici.
  6. Na druhý den žebra předvaříme. Vkládáme je do lehce vařící vody na 1,5 až 2 hodiny, aby se uvařila do měkka.
  7. Mezitím nastrouháme mrkev a nakrájíme najemno zelí na Coleslaw.
  8. K zelí přidáme další ingredience a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.
  9. V rendlíku opečeme 2 minuty rajčatový protlak. Přidáme chilli med, sójovou omáčku a vodu, povaříme do zhoustnutí a dochutíme solí.
  10. Žebra vyjmeme z vody a vybalíme z fólie. Potřeme je z obou stran a posypeme sezamem.
  11. Necháme 15 minut péct na mřížce v troubě předehřáté na 250 °C.
  12. Žebra servírujeme se salátem, chlebem a dalšími přílohami.

Zdroj: https://www.instagram.com/davidvkuchyni/

Žebra s chilli medem