Žebra s chilli medem

Recept na žebra s chilli medem – královsky dobrá, královsky vypadající a královsky jednoduchá, ovšem nikoliv pouze pro krále.

Na 2 porce žeber s chilli medem potřebujeme:

  • 2 vepřová žebra.

Na výrobu marinády si připravíme:

  • 1 lžičku mletého pepře,
  • 2 lžičky uzené papriky,
  • 2 lžičky oregana,
  • 1 lžičku drceného kmínu,
  • 1 špetku drceného chilli dle chuti,
  • 2 lžičky sušeného česneku,
  • 2 lžičky mleté sušené cibule,
  • 1 špetku soli dle chuti,
  • 2 lžičky dijonské hořčice,
  • 4 lžíce olivového oleje.

Na potření si připravíme:

  • 3 lžičky Medvěda s chilli,
  • 2 lžičky rajčatového protlaku,
  • 1 lžíci tmavé sójové omáčky,
  • 1 špetku soli,
  • asi 1 dcl vody.

Na salát Coleslaw si připravíme:

  • 200 g zelí,
  • 1 mrkev,
  • 2 lžíce majonézy,
  • 1 lžíci jogurtu,
  • 1 lžíci jablečného octa,
  • 1 špetku soli,
  • 1 špetku pepře.

K podávání poslouží přílohy:

  • chléb,
  • kyselé okurky,
  • červená cibule,
  • sezamová semínka.

Jak připravit žebra s chilli medem:

  1. Koření na marinádu smícháme s hořčicí a olivovým olejem.
  2. Žebra očistíme, včetně odstranění blány. Příborovým nožem zajedeme mezi kost a blánu a rukou ji odtrhneme.
  3. Žebra potřeme marinádou z obou stran.
  4. Každé žebro zvlášť zavakuujeme. Pokud nemáme vakuovačku, lze žebra pevně zamotat do větší vrstvy potravinářské fólie, aby se dovnitř nedostal vzduch ani voda.
  5. Žebra necháme alespoň 1 den marinovat v lednici.
  6. Na druhý den žebra předvaříme. Vkládáme je do lehce vařící vody na 1,5 až 2 hodiny, aby se uvařila do měkka.
  7. Mezitím nastrouháme mrkev a nakrájíme na jemno zelí na Coleslaw.
  8. K zelí přidáme další ingredience a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.
  9. V rendlíku opečeme 2 minuty rajčatový protlak. Přidáme chilli med, sójovou omáčku a vodu, povaříme do zhoustnutí a dochutíme solí.
  10. Žebra vyjmeme z vody a vybalíme z fólie. Potřeme je z obou stran a posypeme sezamem.
  11. Necháme 15 minut péct na mřížce v troubě předehřáté na 250 °C.
  12. Žebra servírujeme se salátem, chlebem a dalšími přílohami.

Zdroj: https://www.instagram.com/davidvkuchyni/

Žebra s chilli medem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení