Motance s kardamomem, javorovým sirupem a ořechy

Recept na výrobu motanců s kardamomem, javorovým sirupem a vlašskými ořechy. Dokonalá záležitost pro milovníky kynutého těsta, oříšků a medu.

Na 10 motanců potřebujeme:

  • 125 ml vlažného mléka,
  • 20 g cukru,
  • 390 g hladké pšeničné mouky,
  • 32 g sušeného mléka,
  • 2 vejce (o pokojové teplotě),
  • 1 balíček sušeného droždí,
  • 1 lžičku soli,
  • 1 lžičku mletého kardamomu,
  • 75 g měkkého másla na kostky,
  • trochu vanilkového extraktu.

Na výrobu náplně si připravíme:

Droždí, cukr a mléko promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy, kde budeme těsto hníst, přidáme kvásek, vše ostatní kromě másla a mícháme 10 minut. Poté po kouscích přidáváme máslo a opět 10 minut mícháme až do hladkého těsta. Necháme 1 hodinu kynout (nebo v lednici přes noc).

Po vykynutí těsto rozválíme do obdélníku o rozměrech 50 x 30 cm, potřeme náplní (vyšlehané máslo s medem) a naše fešáky zarolujeme (na YouTube je k dispozici perfektní návod, jak na to). Necháme ještě 20 minut kynout, potřeme vajíčkem s trochou mléka a pečeme na 160 °C zhruba 20–30 minut. Ještě horké motance potřeme medem (javorovým sirupem) a oříšky.

Recept od: https://www.instagram.com/foodadyct/

Kardamomové motance

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení