Magazín Bzzzučíme, Strana 11

Skořicoví šneci na klasický způsob

Nejlepší podzimní recept na výrobu skořicových šneků. Potěší opravdu každého, kdo si rád zamlsá! Na...

5 tipů na využití ochuceného medu pro zdraví II.

Dopřát si náš ochucený med každý den znamená mlsat zdravě. Na takovou meducínku se těší nejen děti, ...

Med jako lék v Ebersově papyru

Asi není náhodou, že mezi nejstarší a nejvzácnější egyptské písemnosti patří Ebersův papyrus, který ...

Černý rybíz, vitamín C a med

Podzim už pomalu začíná klepat na dveře a s ním i období rýmiček, kašlíků a dalších projevů nac...

Med a káva aneb malý průvodce kávou 1.

Med a káva, to jde náramně k sobě. Jedná se o přírodní potraviny s výraznou chutí, užitečn...

Strdí. Proč jsme na něj hrdí

Jiráskovy Staré pověsti české v jedné ze svých nejslavnějších pasáží popisují výstup praotce Če...

Maliny a med

Malina je plodem ostružiníku maliníku často přezdívaným maliník obecný. Tato rostlinka je až dva met...

Med jako lék speciál: na onemocnění kůže – akné

Akné je zánět mazových žláz a nejčastěji vzniká zvýšenou produkcí mazových žláz či změnou složení se...

Med jako lék speciál: při hojení ran – absces

Absces je nejčastěji vyvolán zánětem. Nejedná se typicky o ránu. V důsledku zánětu dochází ke změnám...

Velikonoční beránek

Blíží se Velikonoce a k nim neodmyslitelně patří pečený velikonoční beránek. Pečeme ho doma s&n...

Medová bábovka

Třená bábovka je opravdová klasika. Bábovka je tradiční sladké pečivo a nejen v Čechách se peče od p...

Pastovaný med klasický, nebo ochucený?

Pastovaný med klasický nebo ochucený Pastovaný med je velmi oblíbený nejenom u dětí, ale svou stále...

Med přímo od včelaře

Med přímo od včelaře Říká to každý. Nejlepší je med přímo od včelaře, který se může za svůj produkt...