🥭 Léto s mangem

Otevřete skleničku s naším mango medem a pohltí vás magická vůně, které neodoláte. Naberte ho na lžičku a rozkvete kolem vás tropická džungle plná barev a zvuků. Vložte lžičku s mangovým medem do úst a jazýček vám zaplaví báječná chuť zahrnující exotické tóny i domácí melodii. Polkněte a budete chtít ještě… a ještě… māṅṅa mia! Tak dost už zdržování a užijte si léto s vůní manga:

Nejprodávanější

mango limetka v medu 380 dekor
 
od 99 Kč
mango kokos v medu 380 dekor
 
od 99 Kč
2 položek celkem

Med s mangem z Domoviny

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Jak jsme objevili mango? Vůně manga nás okamžitě omámila a jeho chuť s medem potěšila. Ani vy se pomyšlení na něj nezbavíte, dokud sklenička nebude prázdná. A je jedno, jestli si dáte jako příchuť limetku, nebo kokos.

Využití medové pomazánky s mangem

Léto s vůní manga si zamilujete po celý rok a využijete ho každý den. Med můžete namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat v müsli s jogurtem, v koktejlu nebo si exotickou chuť dopřát jenom tak pro radost.

Mango

Mango je plod stromu mangovníku indického. Hraje všemi barvami – záleží na odrůdě. Největší kousky váží až 2 kila, mají lahodnou, slaďoučkou dužinu a obsahují:

  • draslík, fosfor, hořčík, mangan, měď, vápník, zinek, železo,
  • fenoly, flavonoidy a barviva (karotenoidy),
  • vitamíny A, B, C, E, K a beta karoten,
  • kyselinu citronovou,
  • vlákninu.

Taková zásobárna užitečných látek předurčuje mango k posilování lidského těla. Může snižovat škodlivé účinky slunečního záření na pokožku a tlumit projevy psychické únavy (stres, nervozita). Podle řady výzkumů umí upravovat vodní režim organismu, omezovat poruchy spánku, regenerovat unavené oči a vylepšovat kvalitu vlasů.

Med

Květový med platí za nevyčerpatelný zdroj našeho dobrého zdraví. Měli bychom ho jíst každý den. Obsahuje řadu užitečných látek:

  • stopové prvky (fluor, hořčík, jod, kobalt, mangan, měď, selen, zinek, železo),
  • aminokyseliny a kyseliny (citrónovou, jablečnou, křemičitou, vinnou),
  • minerály (draslík, fosfor, chlor, křemík, sodík, vápník),
  • vitamíny (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K),
  • cukry jednoduché (glukóza a fruktóza),
  • flavonoidy a karotenoidy.

Možnosti využití medu při léčbě zdravotních obtíží i jejich prevenci jsou takřka nekonečné. Podporuje srdeční funkci, přispívá ke klidnému spánku, zlepšuje činnost svalů a vůbec – přečtěte si o léčivém účinku medu v našem rozsáhlém cyklu Med jako lék.

Jak vypadá ochucený med mangový?

Je to medík snadno roztíratelný na pečivo. Neteče jako běžný med květový a hustotou lehce převyšuje pastovaný med díky přimíchaným sušeným brusinkám. A kdyby náhodou, nechte ho pár hodin v pokojové teplotě, aby změknul. Inu, jedná se o stopro přírodní výrobek bez stabilizátorů, cukerných sirupů či jiných ředících šťáviček.

Výroba medu s mangem

Med s mangem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

Složení mango medu

Složení našeho medu s mangem je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a mletý kokos nebo šťáva z limetky.

Pastovaný med: květový med mechanicky uvedený do lehce roztíratelné konzistence. Přirozené krystalizace ho zbavujeme pozvolným mícháním bez ztráty kvality (nemůže tedy úplně ztuhnout).

Lyofilizace: postup sušení mrazem zachovávající přirozenou vůni a chuť ovoce i jeho nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Ovoce chutná jako čerstvé.