Udělejte medotrik a vychutnejte si léto s medem

Hurá, je to tady, léto! Sluníčko, den u vody, večer dobré jídlo a je nám fajn. Už jste někdy při letním vaření zkusili použít med? Dobrota, co.

Co kdyby však med nevytekl ze sklenice jen tak náhodou, ale tvořil by pevnou součást vašeho kuchtícího obřadu? Stal by se tím kouzlem, které letní recept pozvedne na úplně jinou úroveň?

Udělejte medotrik!

Udělejte medo•trik!

Ukážu vám finty, díky kterým to bude s medem chutnat ještě líp. Nejsou to žádné čáry – jen kvalitní suroviny a lžíce medu.

Připravte se na moment, kdy si opravdu pochutnáte. Stačí jeden malý medotrik!

Dárek ke každé objednávce

Objednejte si medy na váš parádní medotrik aspoň za 899 Kč a získejte zdarma med květový jarní 180 g a další překvapení.

Na medotrik se vám bude hodit:

Naše medotriky

Grilovaná zelenina s medovým přelivem

Zelenina z grilu, co medí víc než sousedův traktor.

Suroviny:

  • Cuketa, paprika, lilek, červená cibule,
  • 2 lžíce květového medu,
  • 1 lžíce balzamikového octa,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř.

Zeleninu nakrájíme, pokapeme olejem a osolíme. Grilujeme do změknutí. Těsně před podáváním přelijeme směsí medu a balzamika.

Grilovaná zelenina s medovým přelivem

Letní ovocný salát s medovo-limetkovým dresinkem

Ovocný salát? Nádech, výdech, med.

Suroviny:

  • po 1 hrnku jahod, borůvek a melounu (kostičky),
  • 1 broskev nebo nektarinka
  • 1 kiwi
  • hrst máty (to už je na vás).

Na dresink:

  • 2 lžíce medu,
  • šťáva z 1 limetky,
  • trochu nastrouhané limetkové kůry.

Ovoce omyjeme a nakrájíme na kousky. V malé misce smícháme med, limetkovou šťávu a kůru, zalijeme ovoce a jemně promícháme. Ozdobíme lístky máty a vychlazené podáváme.

Letní ovocný salát s medovo-limetkovým dresinkem

Medová marináda na kuřecí maso

Tajemství zlatavé kůrky. Kuře? Medím jak za mlada.

Suroviny:

  • 3 lžíce medu,
  • 2 lžíce sójové omáčky,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 2 stroužky česneku (najemno nasekané nebo prolisované),
  • 1 lžička dijonské hořčice,
  • šťáva z půlky citronu,
  • čerstvě mletý pepř (podle chuti).

Hlavně dobře promíchat a grilovačka může začít.

Medová marináda na kuřecí maso

Krémový hořčicovo-medový dip

Trik je v medu. A v hořčici.

Suroviny:

  • 2 lžíce bílého jogurtu (nebo zakysané smetany),
  • 1 lžíce medu,
  • 1 lžíce dijonské hořčice,
  • špetka soli a pepře.

Všechny suroviny zamícháme v misce – hotovo. Podáváme k pečeným bramborám, kuřecím nugetám nebo do burgeru místo majonézy.

Krémový hořčicovo-medový dip

Medová zmrzlina z jogurtu a smetany

Jogurtová medozmrzka, co medí i v třicítkách.

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 30 %),
  • 250 g řeckého jogurtu (plnotučného),
  • 3–4 lžíce medu.

Je to opravdu jednoduché. Dobře promícháme všechny suroviny, hmotu nalejeme do připravených formiček a necháme zmrazit. A jde se mlsat!

Medová zmrzlina z jogurtu a smetany

Medovinový fizz

Medovinový fizz, to musíte zzkusit.

Suroviny:

  • 100 ml suché nebo polosuché medoviny,
  • 100 ml toniku nebo jemně perlivé vody,
  • pár kapek citronové šťávy.

Takový fizz si umí namíchat každý, ale co trošku experimentovat? Využijte širokou řadu našich domácích medovin!

Medovinový fizz

Medové kuličky z nepečeného těsta

Připraveno dřív, než řeknete „med“.

Suroviny:

  • 190 g jemných ovesných vloček,
  • 3 lžíce medu,
  • 3 lžíce arašídového másla,
  • 1 zralý banán,
  • špetka skořice,
  • kokos na obalení.

V misce pečlivě promícháme suroviny a z vytvořené hmoty válíme kuličky. Podle chuti obalíme v kokosu.

Používáme ověření věku Adulto