Bezlepkové mrkvové cupcakes s medem
Tentokráte pro vás mám jeden rychlý, snadný, zdravý a mimořádně dobroučký receptík. To znamená jako vždycky – pohodovou dobrůtku pro celou rodinu, plnou medu a nutričně vyváženou. Seznamte se s mrkvovými cupcakes.
Po zveřejnění článku Kolik lepku obsahuje med? V kvalitním medu není žádný jste si hodně psali o tip na dezertík vhodný i při bezlepkové dietě. Zamyslela jsem se a tady ho máte: bezlepkové mrkvové cupcakes ale budou chutnat úplně každému.
Recept na bezlepkové mrkvové cupcakes se skořicovým medem
Ingredience
Na medové bezlepkové mrkvové cupcakes potřebujeme:
- 120 g bezlepkové mouky Jizerka,
- 45 g jemně mletých bezlepkových ovesných vloček (nebo ovesné mouky s označením gluten-free),
- 24 g mandlové mouky,
- 40 g sekaných ořechů (např. vlašských či lískových),
- 1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva (asi 2,5 g),
- 15 g skořicového medu (1 lžíce),
- 1/2 lžičky jedlé sody (asi 2,5 g),
- 1/4 lžičky soli (asi 1,5 g),
- 2 vejce (asi 120 g),
- 100 g třtinového cukru,
- 80 g podmáslí,
- 40 g řepkového oleje,
- 150 g jemně nastrouhané mrkve.
Krém:
- 500 g mascarpone,
- 500 g odtučněného tvarohu ve vaničce,
- 15 g skořicového medu (1 lžíce).
Postup přípravy bezlepkových mrkvových cupcakes
Doba přípravy: necelá hodina
- Předehřejeme troubu na 170 °C a vyložíme formu na muffiny papírovými košíčky.
- V míse smícháme suché suroviny, přidáme ořechy a strouhanou mrkev.
- Doplníme vejce, podmáslí a skořicový med.
- Naplníme papírové košíčky a pečeme kolem 25 minut.
- V mezičase si připravíme krém z tvarohu, mascarpone a skořicového medu.
- Dozdobíme ovocem či bylinkami.
- Dobrou, vyváženou chuť!
GALERIE 3: Bezlepkové mrkvové cupcakes s medem
Výživové hodnoty na 1 várku bezlepkových mrkvových cupcakes
- 242 kcal,
- 5,5 g bílkovin,
- 17,2 g sacharidů (z toho 9,3 g cukrů),
- 16,8 g tuků,
- 0,1 g soli.