Maliny a med

Malina je plodem ostružiníku maliníku často přezdívaným maliník obecný. Tato rostlinka je až dva metry vysoká a skládá se především z prutovitých dřevitých výhonků.  Ostružiník maliník náleží do čeledi růžovité, do které se také řadí samozřejmě růže, dále mochna, kontryhel, hlohy či jeřáb a do čeledi růžovitých spadá rovněž rod slivoní, tudíž například třešeň, trnka nebo mandloň.

Maliny

Jaký přínos mají pro naše tělo maliny?

Maliny jsou v první řadě přírodním zdrojem cukru. Obsahují také nezanedbatelné množství antioxidantů, především kvercetin a kyselinu gallovou.  Tyto látky vykazují antikancerogenní účinky (zastavují nádorový růst či napomáhají k léčbě rakoviny), napomáhají proti onemocnění srdce, oběhového systému a projevům stárnutí. Dále jsou plné fytonutrientů, vitaminu C, hořčíku, manganu, kyseliny listové a vlákniny. Maliny mají blahodárný vliv na zdraví lidí s obezitou nebo cukrovkou. Ketony, které maliny obsahují, se v Japonsku přidávají do tablet a náplastí pro snížení nadváhy. Konzumací malin získá lidský organizmus také více energie.

Maliny v pastovaném medu

Lyofilizované maliny. Co je lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je sušení mrazem. V průběhu tohoto procesu se čerstvé ovoce zmrazí při teplotě -80°C a po zmrazení se ovoce přesune do sušičky, kde se díky nižšímu tlaku voda mění na páru. Nejprve se suší ve vakuu a odstraní se skoro všechna voda. Následuje sušení při zvyšování teploty a snižování vakua. Oproti obyčejnému sušení si takto vysušené ovoce zachovává nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny, minerální látky, aroma a chuť.

Celý článek: Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce? Je k přečtení zde.

Lyofilizované ovoce proužek

Maliny a med

Spojení medu a lyofilizovaných malin je novinka, která má rozhodně co nabídnout. Kvalitní český med, pouze od našich včeliček a lyofilizované maliny dávají našim chuťovým pohárkům skvělý gastronomický zážitek. Med malinový si lze užít jako pomazánku na chléb nebo palačinky, ale můžeme ho použít také k dochucení tvarohu pro domácí tvarohovou zmrzlinu. V použití se meze nekladou. Mňam, je to prostě dobrota.

Med malinový – maliny v medu je úžasné spojení chutí.

Med přímo od včelaře

Všechny naše medové výrobky, ale i klasické medy jsou pouze od našich včel, tedy z produkce našeho Včelařství Domovina. Známe naše včely, krajinu, ve které včely sbírají sladký nektar i pyl. Víme o našem medu vše. Proto jsme schopni držet vysokou úroveň kvality našich medových pochoutek.

Med přímo od včelaře_1

Med s malinami, maliny v medu

Malina v medu je mana, která stojí za hřích. Ať jste Adam nebo Eva, neodoláte.

Obsahuje: pastovaný med, lyofilizované maliny