Medový koš malý
Související produkty
Detailní popis produktu
Malý medový koš
Dárkové balení plné medových pochoutek, které potěší nejen milovníky medu.
medovina no.22 0,5 l
Složení: voda, med, směs bylin a koření
Obsah alkoholu min. 13%. Skladujte v temnu a chladu.
medovina no.22 višňová 0,1 l
Složení: voda, med, višňový sirup, směs bylin a koření
Obsah alkoholu min. 13%. Skladujte v temnu a chladu.
medovina no.22 mandlová 0,1 l
Složení: voda, med, přírodní mandlové aroma, směs bylin a koření
Obsah alkoholu min. 13%. Skladujte v temnu a chladu.
jak si na medovině pochutnat?
- ZIMA: když udeří tuhé mrazy, není nic lepšího než medovinu ohřát. Jak na to? Do rendlíku nalijeme medovinu a na mírném plamenu ji ohříváme. Teplota ohřevu nesmí přesáhnout 50 stupňů. Takto ohřátá chutná báječně.
- LÉTO: ledově vychlazená osvěží také v těch největších tropických teplotách. A pokud nemáte medovinu vychlazenou a nechcete, nebo nemůžete čekat na vychlazení, doporučujeme hodit do sklínky kostku ledu. A je to. Osvěžující alkoholický drink je na světě.
V internetovém obchodě www.vcelarstvi-domovina.cz.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
ořechový mix v medu 360 g
Pro fajnšmekry, kteří si libují v chuti oříšků. Nebo pro ty, kteří neví, jaký oříšek ochutnat dřív. Mix oříšků doplněný o lahodné kokosové chipsy. Takovou pochoutku seženete pouze u nás.
Složení: 61% květový akátový med, 39% ořechy (vlašské, lískové, mandle, para, pekanové, kešu, kokos)
Alergeny jsou podtržené. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů včetně sezamu, mléka, lepku nebo SO2.
med květový 400 g
Květový med je nabitý přírodou, je to sladké pokušení a sladká rozkoš. Dejte si lžičku jen tak a polaskejte své chuťové pohárky lahodnou chutí. Do čaje, na křupavý chlebíček či rohlíček, prostě klasika! Upečte medovou bábovku s ořechy nebo super bombastický medovník. Ovšem grilované masíčko na medu - to je gastronomický orgasmus.
Kvalita: rychlá krystalizace - zpravidla do pár dnů či týdnů, nejsladší chuť, nejlépe stravitelný
- Proč med krystalizuje? Je to známka jeho pravosti a kvality. Více čtěte v našem článku Krystalizace medu je známka pravosti
medvěd malinový 170 g
Malina v medu je mana, která stojí za hřích. Ať jste Adam nebo Eva, neodoláte.
Obsahuje: pastovaný med, lyofilizované maliny
medvěd chilli 75 g
Pro pořádně žhavé okamžiky je tu chilli, neboli kajenský pepř. Jeho divokost se neschová ani ve sladkém medu a proto je ideálním parťákem pro opravdové plechohubaře.
Obsahuje: pastovaný med, kajenský pepř
medvěd zázvorový 75 g
Dokonalé spojení medu a zázvoru nejen do šálku s čajem. Původem dál než za sedmero horami a sedmero řekami, u nás už je ale doma. Zabydlel se v našem medu.
Obsahuje: pastovaný med, zázvor
konzistence ochuceného medu medvěd
Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med.
Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
co je to pastovaný med?
Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ
Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.
❤️KDO JSME
Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.
❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA
Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.