Med s ananasem 380 g 1+1 ZDARMA
Související produkty
Detailní popis produktu
Ananasový v medu 380 g 1+1 ZDARMA
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Ananas je náš zlatý krasavec s chocholkou. A společně s medem to je pravá tropicana, Piña Colada!
Jak jsme objevili ananas?
Ananas může mít nálepku luxusního ovoce. Slaďoučký, šťavnatý, plný vitamínů… A což takhle si takový luxus dopřát častěji? Klidně i každý den ve spojení s medem!? Výlet do dálek ve sklenici.
Složení a konzistence ochuceného medu s ananasem
Ananasový med se skládá výhradně z medu a lyofilizovaného ananasu. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte med s ananasem při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.
Ananas – popis a zajímavosti
Ňamino tropicano s českým medem, to se jen tak nevidí. Pro Evropu ananas objevila výprava Kryštofa Kolumba v roce 1493. Z Ameriky se rozšířil po celém světě, ostatně k jeho důležitým vývozcům dnes patří i Filipíny, Thajsko, Čína, Indonésie, Indie, Keňa a Nigérie.
- Plod se sklízí z palmy ananasovníku chocholatého.
- Domovem aktuálně nejrozšířenější odrůdy Del Monte je havajský ostrov Oahu.
- Další zajímavosti o ananasu se dozvíte na blogu.
Výroba medu s ananasem
Ochucený med s ananasem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme ananasový med nejraději?
Otevřu skleničku ananasového medu a hned se na mě vyhrne moře exotiky. A to já rád. Zavřu oči, usmívám se, nabírám lžičku za lžičkou a cítím se jako někde v Karibiku. Tak honem, zrychla sem, s tím báječným ananasem!
- Nutriční koutek: výběr nejlepších medových receptů pro vaši linii.
Podrobnosti o ananasovém medu
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1 396 / 333 kcal |
Tuky | 0,1 g |
Z toho nasycené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
Z toho cukry | 80 g |
Bílkoviny | 0,4 g |
Sůl | 0 g |
Obsahuje: pastovaný med, lyofilizovaný ananas
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ
Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.
❤️KDO JSME
Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.
❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA
Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.