SLEVA 40% s kódem PODZIM40 🔥 květové medy 3 + 1 ZDARMA

Habanero v medu

189 Kč 99 Kč od 99 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
2.10.2025 2.10.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Habanero v medu z naší rodinné farmy Včelařství Domovina se řadí do pořádně pálivé edice ochuceného medu pro všechny ohňožrouty. V mžiku vás rozžhaví (pozor, časově limitováno – v prodeji pouze do prosince):

  • svou výhní na jazyku (stupnice pálivosti: 350 000 SHU),
  • 100% přírodním složením (květový med a paprička habanero),
  • jako originální dárek, kterým dokonale překvapíte kdykoliv během roku,
  • využitím v kuchyni (na pečivo, do jogurtů, při vaření i jen tak k ostrému mlsání).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s habanerem vás vezme za hranice medu

Název mu dala HAvana, BAcha, pálí NEskutečně, ale s medem chutná skvěle. ROzhodně vyzkoušejte! V medu habanero je hotové dobrotero-mňamotero:

  • voní exotikou (habanero se jmenuje podle kubánského hlavního města),
  • svádí pěknou barvičkou (a obalem a skleničkou),
  • dává tělu užitečné látky (přispívá ke zdraví)
  • chutná báječně (to tím medem).

Ha! Habanero! V medu habanero. Nerozumíte? Fakt vostrá šlupka do čenichu, která s vámi pořádně zamává a vezme vás za hranice medu. Tak šup s tím do košíku!

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Habanero, to je éro.

„Hlava, nehlava se perem´,
v medu ostrým habanerem.
I ty dej si navečer tu
lahůdku, co voní čertu!“

To se vaše pusa dojala, habanero s medem pálí a chutná skutečně jako ďas.

Jak jsme objevili medové habanero?

Pálivé my rádi. Žádný div, zahořeli jsme láskou k sobě, ale i k ďábelsky silným papričkám. To by v tom nebylo čertovo kopýtko, abychom je nevyzkoušeli také v našem domácím medu. Šup tam s habanerem, ať to pořádně pálí! Výsledná chuť? Oheň. Medíček. Ráj.

Složení a konzistence habanera v medu

Složení našeho medu s habanerem je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a mletá paprička habanero. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje habanero a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: Nechte habanero s medem při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Habanero – popis a zajímavosti

Habanero je odrůda papriky čínské (latinsky Capsicum chinense Jacquin). Jedná se o jednu z nejpálivějších paprik světa a byla z ní vyšlechtěna legendární superpálivá paprička Carolina Reaper.

  • Je to superpotravina a podle mnoha výzkumů pomáhá v boji s řadou zdravotních obtíží.
  • Jeho pálivost se měří na tzv. Scovilleově stupnici (SHU).
  • Dnes roste v tropech a subtropech celého světa.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Výroba ochuceného medu s habanerem

Medové habanero děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelámTady si přečtěte, jak na to.

A jak máme medovou pomazánku s habanerem nejraději?

Habanero je pochoutka pro milovníky něčeho hodně ostrého. V kombinaci s medem ho využijete častěji, než byste čekali. Můžete ho namazat na pečivo či přidat do pokrmů. Hodí se do dezertů (palačinky, perníčky, lívance). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost k mlsání třeba jako sladký ! na závěr.

Podrobnosti o habaneru v medu      

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 395 / 333 kcal
Tuky 0,5 g
Z toho nasycené kyseliny 0,1 g
Sacharidy 80 g
Z toho cukry 78 g
Bílkoviny 0,7 g
Sůl 0 g


Obsahuje:
květový med (97 %), mleté papričky habanero (3 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Doplňkové parametry

Kategorie: Ochutnejte ochucený med. Je to dobrota neskutečná
EAN: Zvolte variantu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Včelařství Domovina

Rodinná farma Aleny a Josefa Kölblových Včelařství Domovina působí na Vysočině od roku 2016. A jdeme na to od lesa:

🐝 včely jsou pro nás na prvním místě, takže žádná chemie,

🍯 máme vlastní včelstva, a to znamená poctivý domácí med,

🌺 vyrábíme z kvalitních surovin, složení je prostě 100% přírodní,

💚 v naší výrobě dodržujeme poctivé, jednoduché a tradiční postupy,

🧑‍🌾 zapojujeme i zákazníky, můžou třeba vysít louku pro včelynašich semínek,

😋 výsledkem jsou vynikající pochoutky z medu (medy květové i ochucené, medoviny atd.).

👍 Všechny dobrůtky, tipy, rady, inspirace, recepty a akce najdete na www.vcelarstvi-domovina.cz.

Alena a Josef Kölblovi z Včelařství Domovina

Používáme ověření věku Adulto