SLEVA 40% s kódem PODZIM40 🔥 květové medy 3 + 1 ZDARMA

Jalapeño v medu

189 Kč 99 Kč od 99 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
2.10.2025 2.10.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Jalapeño v medu z naší rodinné farmy Včelařství Domovina patří do pořádně pálivé edice ochuceného medu pro všechny ohnivce. Pěkně vás nažhaví (pozor, časově limitováno – v prodeji pouze do prosince):

  • svou silou na jazyku (stupnice pálivosti: až 10 000 SHU),
  • 100% přírodním složením (květový med a paprička jalapeño),
  • jako jedinečný dárek, kterým uděláte radost kdykoliv během roku,
  • využitím v kuchyni (na pečivo, do jogurtů, při vaření i jen tak k ostrému mlsání).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s jalapeñem vás vezme za hranice medu

Sombréro vmáčkněte do čela a jalapeño s medem vložte do úst. O ty peño! Toto pálí. Hotový Popocatepetl:

  • voní exotikou (jalapeño se jmenuje podle metropole mexického státu Veracruz),
  • svádí pěknou barvičkou (a obalem a skleničkou),
  • dává tělu užitečné látky (přispívá ke zdraví)
  • chutná báječně (to tím medem).

Paprička jalapeño, to je eño ñuño pošušňáníčko, které vás vezme za hranice medu. Tak šup s tím do košíku!

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Hoďte se do gala, jalapeño přichází.

„V ústech peklo, z pusy pěnu
pouštíš, když med v jalapeñu
lžičkou převaluješ ve rtech.
Jak je božský po všech čertech!“

To se vaše pusa dojala, jalapeño s medem pálí a chutná skutečně ohnivě.

Jak jsme objevili medové jalapeño?

Pálivé my rádi. Žádný div, zahořeli jsme láskou k sobě, ale i k ďábelsky silným papričkám. To by v tom nebylo čertovo kopýtko, abychom je nevyzkoušeli také v našem domácím medu. Šup tam s jalapeños, ať to pořádně pálí! Výsledná chuť? Oheň. Medíček. Ráj.

Složení a konzistence jalapeña v medu

Složení našeho medu s jalapeñem je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a mletá paprička jalapeño. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje jalapeño a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: Nechte jalapeño s medem při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Jalapeño – popis a zajímavosti

Jalapeño (vyslovujte „chalapeňo“) je kulturní forma papriky seté (latinsky Capsicum annum). Jedná se o 5 až 8 centimetrů velké plody exotické papriky ze Střední Ameriky, především Mexika.

  • Je to superpotravina a podle mnoha výzkumů pomáhá v boji s řadou zdravotních obtíží.
  • Jeho pálivost se měří na tzv. Scovilleově stupnici (SHU).
  • Dnes roste v tropech a subtropech celého světa.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Výroba ochuceného medu s jalapeñem

Medové jalapeño děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelámTady si přečtěte, jak na to.

A jak máme medovou pomazánku s jalapeñem nejraději?

Je-li libo jalapeño? V kombinaci s medem ho využijete častěji, než byste čekali. Můžete ho namazat na pečivo či přidat do pokrmů. Hodí se do dezertů (palačinky, perníčky, lívance). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost k mlsání třeba jako sladkou .

Podrobnosti o jalapeñu v medu        

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 353 / 323 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 79 g
Z toho cukry 78 g
Bílkoviny 0,3 g
Sůl 0 g


Obsahuje:
květový med (97 %), mleté papričky jalapeño (3 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Doplňkové parametry

Kategorie: Ochutnejte ochucený med. Je to dobrota neskutečná
EAN: Zvolte variantu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Včelařství Domovina

Rodinná farma Aleny a Josefa Kölblových Včelařství Domovina působí na Vysočině od roku 2016. A jdeme na to od lesa:

🐝 včely jsou pro nás na prvním místě, takže žádná chemie,

🍯 máme vlastní včelstva, a to znamená poctivý domácí med,

🌺 vyrábíme z kvalitních surovin, složení je prostě 100% přírodní,

💚 v naší výrobě dodržujeme poctivé, jednoduché a tradiční postupy,

🧑‍🌾 zapojujeme i zákazníky, můžou třeba vysít louku pro včelynašich semínek,

😋 výsledkem jsou vynikající pochoutky z medu (medy květové i ochucené, medoviny atd.).

👍 Všechny dobrůtky, tipy, rady, inspirace, recepty a akce najdete na www.vcelarstvi-domovina.cz.

Alena a Josef Kölblovi z Včelařství Domovina

Používáme ověření věku Adulto