Med s černým rybízem 170 g

Náš med
169 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
3.10.2023
Možnosti doručení

MED S ČERNÝM RYBÍZEM

  • složení: 96% květový pastovaný med, 4 % lyofilizovaný černý rybíz
  • pastování medu je proces, který med nepoškozuje, med je pastován za studena
  • lyofilizované mrazem sušené ovoce
  • pouze med a černý rybíz = jednoduché 100% přírodní složení

Detailní informace

Detailní popis produktu

MED S ČERNÝM RYBÍZEM 170 G

Rybízová mega dávka vitamínu C už nikomu úsměv nezkřivý. Tyto malé černé bobulky v kombinaci s pastovaným medem nechutnaly nikdy líp.

Obsahuje: pastovaný med, lyofilizovaný černý rybíz

Konzistence ochuceného medu s černým rybízem

Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. 

Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Pastovaný med je základ

Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem, a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.

Obsahuji lyofilizované mrazem sušené ovoce

Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři. Včelaříme v Čechách na Vysočině

Černý rybíz se skvěle hodí do slaďounkého medíku. Jeho kyselá chuť se rozloží v medu a vytvoří spolu zdravou pochoutku plnou vitaminu C. A navíc je bez peciček – ty jsme pro ještě lepší požitek z chuti přeseli a odebrali.

Včelařství Domovina – to je domácí med od včelaře. Poctivý, český med, protože my chováme včely s láskou.

Co je to pastovaný med?

A jak máme med s černým rybízem nejraději?

V čaji chutná stejně dobře jako na toustu. Na teplých palačinkách nebo vdolkách se rozpustí a chutná nepopsatelně dobře.

Podrobnosti o medu s černým rybízem

Výživové údaje na 100 g
Energie 1380/ 330 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 80 g
Z toho cukry 78 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0 g

 

Obsahuje: pastovaný med, lyofilizovaný černý rybíz

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

 

5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
RK Avatar autora | 3.7.2023
je lahodný, děkuji za to, že se včeličkám tak věnujete
5
JD Avatar autora | 13.5.2023
Med je vynikající.
5
EC Avatar autora | 1.5.2023
naprosto dokonalej!
5
JD Avatar autora | 25.11.2022
fantastický medík
5
JM Avatar autora | 23.9.2022
Naprostá spokojenost,chutná skvěle

Alenka Včelař

❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ

Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.

❤️KDO JSME

Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.

❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA

Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.