Jahody s vanilkou v medu

Náš med
149 Kč 279 Kč 589 Kč od 149 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
23.4.2024 23.4.2024 23.4.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Luxusní jahodový med s vanilkou, váš jedinečný výhled z Eiffelovky, svádí k mlsání. Skleničce plné hříchu prostě neodoláte:

  • jednoduché, 100% přírodní složení (slaďoučký med, voňavá vanilka a šťavnaté jahůdky),
  • báječná pochoutka, která z každého moučníku udělá královský dort,
  • na pečivu chutná jako mámení od pětihvězdičkového kuchaře,
  • je lepší než dezert z hotelu Ritz – a vy mlsáte až do úplného dna.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s jahodami a vanilkou

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Med s pravou africkou vanilkou byl dlouho náš sen. Nakonec jsme se rozhodli přidat ji do medu s jahodami, protože s nimi vytváří velmi jemnou a delikátní chuť. Vanilku v ústech ucítíte od prvního okamžiku. Je to skutečná lahůdka, která strčí do kapsy i dezert z hotelu Ritz. Jakmile kombinaci slaďoučkého medu, šťavnatých jahůdek a voňavé vanilky jednou ochutnáte, budete ji chtít pořád znova!

Jak jsme objevili jahody s vanilkou?

Slaďounké jahody v medu pohladí po chuťových pohárcích. My jsme ale chtěli ještě něco víc. Až jsme to rozlouskli s luskem vanilky. Nechali jsme si poslat originál z Madagaskaru, dali si enormement záležet a přímo doma si vykouzlili tu nejluxusnější cukrárnu. Namletá vanilka jahodu na výsost povýšila a excelentní gurmánský prožitek zajistila. Viva la vanilla!

Složení a konzistence jahodového medu s vanilkou

Med s jahodami a vanilkou se skládá výhradně z medu, lyofilizovaných jahod a pravé vanilky. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje lyofilizované ovoce a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: Nechte jahodový med s vanilkou při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Jahody – popis a zajímavosti

Jahoda je velice oblíbené, zdravé a chutné ovoce. Jahodník (latinsky Fragaria) znali už staří Římané. Na polích se dnes pěstuje jahodník velkoplodý (Fragaria annanassa), který v roce 1766 vyšlechtil zahradník francouzského krále Ludvíka XV.

  • U nás větší pěstování jahod začalo až v 19. století na Neveklovsku.
  • Název jahoda pochází ze staroslovanského slova „agoda“.
  • Za rok každý z nás sní průměrně kolem 3 kg jahod.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je mimořádně šetrný postup mražení ovoce. Zachovává v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Ponechává mu i skvělé aroma a úžasnou chuť. Ovoce chutná, jako by bylo právě sklizené.

Výroba medu s vanilkou a jahodami

Ochucený med s jahodami a vanilkou děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme jahody s vanilkou v medu nejraději?

První skleničku jsme snědli s nadšením samotnou – jak se říká na lžičku. Druhou taky. Chutná nám také ve smoothie s čerstvými jahodami nebo na jemném sladkém pečivu.

Vy si na jahodovém medu s vanilkou pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.

Podrobnosti o medu s jahodami a vanilkou

Výživové údaje na 100 g
Energie 1383/ 330 kcal
Tuky 0,4 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 80 g
Z toho cukry 77 g
Bílkoviny 0,7 g
Sůl 0 g

 

Obsahuje: květový pastovaný med (94 %), lyofilizované jahody (4 %), mletá vanilka (2 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

 

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JM Avatar autora | 31.3.2024
Ñamka
ZP Avatar autora Zákaznická péče (Administrátor) 2.4.2024
Dobrý den, paní Jitko, děkujeme za recenzi. Krásný den, Zdeňka
5
ZJ Avatar autora | 1.3.2024
Moc dobrý, naprostá spokojenost
ZP Avatar autora Zákaznická péče (Administrátor) 1.3.2024
Dobrý den, paní Jehličková, děkujeme za pochvalu. Jsme rádi, že jste spokojená. Krásný den, Zdeňka
5
DE Avatar autora | 13.11.2023
To je velika lahudka uplne dokonaly med ochuceny
5
MS Avatar autora | 19.6.2023
Vynikající..👍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alenka Včelař

❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ

Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.

❤️KDO JSME

Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.

❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA

Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.