Med s rakytníkem 75 g Medvěd rakytníkový

85 Kč
Skladem

Med s Rakytníkem

Obsahuje:

  • pastovaný med
  • mletý rakytník

Detailní informace

Detailní popis produktu

MEDVĚD RAKYTNÍKOVÝ 75 G

Rakytník bývá označován rostlinou budoucnosti. Dejte si ho s medem cestou na Mars nebo doma v kuchyni.

Obsahuje: pastovaný med, rakytník

Konzistence ochuceného medu Medvěd

Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. 

Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Med v plástvi

Ahoj, tady Alena – Váš včelař

Rakytník nám roste doma na zahradě už léta. Proto jsme často zkoušeli nejrůznější pochoutky s rakytníkem a taky jsme přemýšleli, jak by chutnal v medu? Kyselé podzimní plody zářivě oranžového ovoce zamíchané do sladkého květového pastovaného medu je kombinace, která nás dostala.

Co je to pastovaný med?

Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.

A jak máme rakytníkového Medvěda nejraději?

Dobrý je do čaje či namazaný na čerstvý chlebík. Dáváme si ho samozřejmě i samotný na chuť, protože nám opravdu velmi chutná.

Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med

Chováme včely s láskou

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DG Avatar autora | 15.4.2021
Vynikajúci, neviem čo ešte dodať
5
M Avatar autora | 4.1.2021
Znám variantu s rakytníkovou šťávou od jiného výrobce, ale tato varianta je daleko lepší, chuť je velmi intenzivní, za mě top produkt
5
IK Avatar autora | 15.7.2020
Trošku jsem se bála ,ale po ochutnání jsem se málem rozplinula.Super medík s Rakytníkem.
5
MB Avatar autora | 1.4.2020
Je super :-)