Med s kakaem a chilli 400 g Medvěd kakao s chilli

180 Kč
Skladem

Med s Kakaem a Kajenským pepřem

Obsahuje:

  • pastovaný med
  • kakao a mletý kajenský pepř

Detailní informace

Detailní popis produktu

MEDVĚD KAKAO S CHILLI 400 G

Kakao s chilli je odjakživa vnímáno jako obrovsky smyslná a dráždivá pikantérie u které máme husí kůži všude po těle.

Obsahuje: pastovaný med, kakao a kajenský pepř

Konzistence ochuceného medu Medvěd

Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. 

Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Rámek se včelami

Ahoj, tady Josef – Váš včelař

Sladké a pálivé je odjakživa spojováno dohromady. Oba tyto protiklady se k sobě hodí opravdu skvěle. A nejen to, je to také vnímáno jako afrodiziakální záležitost hlavně pro muže. Tak holky a kluci, tohle jsme pro vás namíchali – med, kvalitní kakao (nealkalizované = přírodní, 22% obsahu tuku) a chilli kajenský pepř. Husté, ne? :-)

Co je to pastovaný med?

Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.

A jak máme kakao chilli Medvěda nejraději?

Kombinace sladkého medu a kakaa umožňuje konzumovat tohoto Medvěda s přidaným chilli bez problému k pečivu nebo samotného. Moc dobrý je také k bílým smetanovým jogurtům, ve kterých se chuť chilli ještě o dost zjemní.

Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med

Chováme včely s láskou

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: